Amnesty International

Svoboda a lidská práva nemusí být v mnoha zemích samozřejmostí. Není to tak dávno, kdy jsme i my v České republice čelili totalitnímu režimu. Nezapomínáme. A neusínáme na vavřínech. Lidská práva je třeba hlídat, bojovat o ně a upozorňovat na to, když dochází k jejich porušování. I proto vede Amnesty celoevropskou kampaň za dodržování lidských práv v Polsku a Maďarsku. Nedopusťme, aby v těchto zemích dále přituhovalo.

Díky vašemu daru budeme moci pokračovat v kampani za dodržování práv a svobod v Polsku a Maďarsku. Děkujeme.

26.2.2020

Čína: Knihkupec, který dostal trest 10 let vězení, musí být propuštěn

Absurdní obvinění ze špionáže je výsměch spravedlnosti.

24.2.2020

Spojené státy americké: Skandální zamítnutí víz pro ředitele agentury Forensic Architecture

Vláda USA by měla zrušit rozhodnutí odebrání víz renomovanému vyšetřovateli v oblasti lidských práv Eyalovi Weizmanovi.

21.2.2020

USA/VB: Zrušte obvinění a zastavte vydání Juliana Assange

24. února se bude rozhodovat o vydání spoluzakladatele WikiLeaks z Velké Británie do USA.

21.2.2020

Proces byl odročen!

Proces byl odročen! Soud se znovu sejde až 3. dubna. Naše kampaň proto pokračuje.

20.2.2020

Teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové trest!

5. února 2020 jsme se dověděli, že teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové a její matce Monrieh Arabshahiové trest odnětí svobody na devět let a sedm měsíců.