Amnesty International

Svoboda a lidská práva nemusí být v mnoha zemích samozřejmostí. Není to tak dávno, kdy jsme i my v České republice čelili totalitnímu režimu. Nezapomínáme. A neusínáme na vavřínech. Lidská práva je třeba hlídat, bojovat o ně a upozorňovat na to, když dochází k jejich porušování. I proto vede Amnesty celoevropskou kampaň za dodržování lidských práv v Polsku a Maďarsku. Nedopusťme, aby v těchto zemích dále přituhovalo.

Díky vašemu daru budeme moci pokračovat v kampani za dodržování práv a svobod v Polsku a Maďarsku. Děkujeme.

20.2.2020

Teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové trest!

5. února 2020 jsme se dověděli, že teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové a její matce Monrieh Arabshahiové trest odnětí svobody na devět let a sedm měsíců.

17.2.2020

Turecko: 11 statečných obránců lidských práv naposledy před soudem. Jde o vše!

Ve středu proběhne v pořadí už jedenácté slyšení Büyükadského procesu. Zřejmě se definitivně rozhodne o vině a nevině.

14.2.2020

AMNESTY ČR PŘIJME ASISTENTA/KU KANCELÁŘE

Hledáme pravou ruku nás všech, osobu, která bude mít o všem přehled a zvládne jak objednávku kancelářských potřeb, tak i organizaci akcí nebo koordinaci stážistů a dobrovolníků.

10.2.2020

Rusko: prominentní investigativní novinářka a právnička napadené během návštěvy v Čečensku

V Grozném 6. února napadli dvě lidskoprávní aktivistky. Jednou z nich je novinářka Jelena Milašinová.

10.2.2020

Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.