Amnesty International

Násilí na ženách, sexuální obtěžování nebo nebezpečné pronásledování jsou porušení základních lidských práv. Přesto k němu v České republice dochází v obrovské míře. Rada Evropy proto vyzývá členské státy k přijetí úmluvy, která zajistí společný standard v boji proti různým formám násilí na ženách a žádá zavedení konkrétních opatření pro prevenci násilí, ochranu obětí a efektivní stíhání pachatelů.  ČR se k úmluvě připojila podpisem v roce 2016, stále ale nedošlo k její ratifikaci a v praxi ji tedy Česko nevyužívá. Nyní je třeba znovu nahlas vyjádřit svůj souhlas s jejím přijetím.

Podpořte tuto kampaň mimořádným darem.

4.8.2020

Učitel z Iráku je na svobodě!

Badal Abdulbaqi Aba Bakr Barwárí byl propuštěn na kauci.

30.7.2020

Prague Pride bez průvodu, ale stále s Amnesty!

V pondělí 3. 8. odstartuje další ročník “duhového festivalu” Prague Pride - akce na podporu práv LGBT+ komunity, tedy lidí s menšinovou sexuální orientací nebo genderovou identitou. Amnesty bude znovu u toho!

22.7.2020

Česko: OMEZENÍ VOLEBNÍHO PRÁVA PRO LIDI V  KARANTÉNĚ?

Amnesty posílá otevřený dopis ministrům vnitra a zdravotnictví. Požaduje zajištění volebního práva pro všechny.

20.7.2020

USA: Vystoupení z WHO je podpásovka pro globální zdraví

Amnesty kritizuje Trumpovu administrativu, která oficiálně začíná podnikat kroky k vystoupení USA ze Světové zdravotnické organizace (WHO).

17.7.2020

Válka v Sýrii objektivně, kvalitně a atraktivní formou s Atlasem dnešního světa

Amnesty se podílela na přípravě webu Příběh syrské války, který v multimediální formě mapuje současný válečný konflikt v Sýrii.