Amnesty International

Gayové a lesby jsou v mnoha zemích stále pronásledováni a diskriminováni. V dnešní době na světě stále existují místa, kde jim hrozí trest smrti ukamenováním nebo vězení. V České republice jim naštěstí nic takového nehrozí, ale ani zde nemají homosexuální páry stejná práva jako páry heterosexuální. Rovné postavení by zajistila možnost všech párů vstupovat do manželství bez ohledu na jejich sexuální orientaci.

Již desítky let se věnujeme otázce rovnoprávnosti a diskriminace menšin. Díky vašemu daru budeme moci v této práci pokračovat a bojovat za práva a rovné postavení LGBT+ lidí.

27.1.2020

Myanmar: Světový soud ukládá Myanmaru chránit Rohingy

Prozatímní opatření Mezinárodního soudního dvora: musíte bránit genocidě!

19.1.2020

Hrozby digitálního sledování pro rok 2020

Od sofistikovaných spywarových útoků po hromadný phishing prostřednictvím smartphonů a rozvoj technologie rozpoznávání obličeje – rostou technologické hrozby pro obránce lidských práv.

15.1.2020

EU zasahuje, aby zastavila zneužívání polských soudců

Evropská komise chce pomocí CJEU zastavit ohrožování soudců v Polsku.

13.1.2020

Sýrie: Neobnovení rezoluce OSN o přeshraniční pomoci způsobí humanitární katastrofu

V důsledku bezohledného využívání práva veta Ruskem a Čínou s cílem zamezit obnovení rezoluce OSN, která vypršela v pátek 10. ledna, budou miliony civilistů v severní Sýrii ponechány odříznuté od životně důležité pomoci.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici: