Amnesty International

Gayové a lesby jsou v mnoha zemích stále pronásledováni a diskriminováni. V dnešní době na světě stále existují místa, kde jim hrozí trest smrti ukamenováním nebo vězení. V České republice jim naštěstí nic takového nehrozí, ale ani zde nemají homosexuální páry stejná práva jako páry heterosexuální. Rovné postavení by zajistila možnost všech párů vstupovat do manželství bez ohledu na jejich sexuální orientaci.

Již desítky let se věnujeme otázce rovnoprávnosti a diskriminace menšin. Díky vašemu daru budeme moci v této práci pokračovat a bojovat za práva a rovné postavení LGBT+ lidí.

19.8.2019

Kuba: Svoboda nadále v nedohlednu

„Jsme kontinuita“ hlásá prezident Miguel Díaz-Canel. Co ale představuje „kontinuita“ v kontextu lidských práv? Lepší snad ani nevědět...

12.8.2019

Írán: 100 ran bičem za pití alkoholu a "urážku symbolů islámu“

Hnutí Amnesty kritizuje bičování kurdského zpěváka a vězně svědomí Peymana Mirzazadeha, které odhaluje strašlivou brutalitu íránského soudního systému.

12.8.2019

DOBROVOLNÍK V LIDSKOPRÁVNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

2.8.2019

Hongkong: Neadekvátní reakce policie na protestní akce

Hongkongská policie tvrdě zasáhla proti ustupujícím demonstrantům. Amnesty znepokojivé zásahy kritizuje a vyzývá bezpečnostní složky k tomu, aby se k občanům podobným způsobem za žádných okolností nechovala.