Amnesty International

Gayové a lesby jsou v mnoha zemích stále pronásledováni a diskriminováni. V dnešní době na světě stále existují místa, kde jim hrozí trest smrti ukamenováním nebo vězení. V České republice jim naštěstí nic takového nehrozí, ale ani zde nemají homosexuální páry stejná práva jako páry heterosexuální. Rovné postavení by zajistila možnost všech párů vstupovat do manželství bez ohledu na jejich sexuální orientaci.

Již desítky let se věnujeme otázce rovnoprávnosti a diskriminace menšin. Díky vašemu daru budeme moci v této práci pokračovat a bojovat za práva a rovné postavení LGBT+ lidí.

27.3.2020

Hledá se „Manažer/ka kampaní a advokační práce AI ČR“

Česká pobočka lidskoprávní organizace Amnesty International hledá srdcaře nebo srdcařku do svého týmu.

26.3.2020

MAĎARSKO: NEOMEZENÉ PRAVOMOCE NEJSOU VŠELÉK!

Amnesty varuje před prodloužením stavu nouze na neomezenou dobu, kterým si Maďarská vláda chce zajistit bianco šek na řízení státu pomocí dekretů. Bez Parlamentu.

25.3.2020

Jemen: 5 let konfliktu přineslo spoustu bezpráví

Protiprávní zadržování, politicky motivované rozsudky smrti, nucená zmizení a mučení zůstávají rozšířené i po pěti letech války, která začala 25. března 2015. Problémem zůstávají i dodávky zbraní ze Západu.

24.3.2020

Evropa: Lidé pomáhající uprchlíkům a migrantům riskují vězení, protože úřady zneužívají zákony proti pašeráctví

V celé Evropě jsou lidé stíháni a zastrašováni za činy solidarity vůči uprchlíkům, žadatelům o azyl a migrantům, včetně rozdávání teplého oblečení, poskytnutí přístřeší a záchrany životů na moři.

21.3.2020

Reakce na COVID-19 a povinnosti států v oblasti lidských práv

Všechny vlády a další aktéři, kteří jsou ovlivnění vypuknutím epidemie COVID-19, musí jednat v souladu s lidskými právy.