Amnesty International

Gayové a lesby jsou v mnoha zemích stále pronásledováni a diskriminováni. V dnešní době na světě stále existují místa, kde jim hrozí trest smrti ukamenováním nebo vězení. V České republice jim naštěstí nic takového nehrozí, ale ani zde nemají homosexuální páry stejná práva jako páry heterosexuální. Rovné postavení by zajistila možnost všech párů vstupovat do manželství bez ohledu na jejich sexuální orientaci.

Již desítky let se věnujeme otázce rovnoprávnosti a diskriminace menšin. Díky vašemu daru budeme moci v této práci pokračovat a bojovat za práva a rovné postavení LGBT+ lidí.

21.10.2019

Sýrie: Důkazy o válečných zločinech a humanitární katastrofa

Turecké vojenské síly a koalice syrských ozbrojených skupin podporovaných Tureckem během ofenzivy na severovýchodě Sýrie páchají nezákonné útoky na civilisty i mimosoudní popravy.

18.10.2019