Amnesty International

Milí účastníci Tréninkového Setkání Amnesťáků v Oucmanicích. Jak jistě víte tak kvůli odstranění ekonomické bariér pro účastníky s různými sociálními i ekonomickým podmínkami hradí Amnesty International naprostnou většinu nákladů spojených se pořádáním Setkání Amnesťáků.

RÁDI BYCHOM VÁS TÍMTO VYZVALI, ABYSTE ZVÁŽILI MOŽNOST PŘISPĚT K POKRYTÍ TĚCHTO NÁKLADŮ I

DOBROVOLNÝM ÚČASTNICKÝM PŘÍSPĚVKEM.

Částka, kterou nám takto přispěli účastníci Jarního setkání, významně přispěla k pokrytí jeho nákladů. Tyto dobrovolné příspěvky nám pomáhají snižovat náklady spojené s podobnými akcemi, což nám umožnilo uspořádat i toto podzimní Tréninkové. Moc si toho vážíme a děkujeme.

Náklady na jednoho účastníka jsou asi 1 600 Kč. Prosíme tedy, pokud je to ve Vašich možnostech, pomozte nám to “utáhnout”. Můžete buď na místě v hotovosti, nebo rovnou přes PLATEBNÍ BRÁNU. Zvolte si částku která odpovídá vaším možnostem v políčku POČET.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.

10.4.2019

Trest smrti v roce 2018: Dramatický pokles v celosvětových popravách

Celosvětové popravy poklesly o 31% a dosáhly nejnižší úrovně nejméně za dekádu. Několik zemí ale zaznamenalo nárůst v popravách - Bělorusko, Japonsko, Singapur, Jižního Súdán nebo USA. Thajsko obnovilo popravy, Srí Lanka hrozila, že ho bude následovat. Čína zůstala největším světovým popravčím, následovaná Íránem, Saúdskou Arábií, Vietnamem a Irákem.

9.4.2019

Tři z aktivistů dostali podmínku, jeden si odsedí 3.5 roku ve vězení

Soud s aktivisty pokračoval až do dubna 2019.

5.4.2019

Saúdské úřady propustily tři z jedenácti zadržených aktivistek

Všechny tři ženy (Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef, Ruqayyaa al-Mhareb) byly propuštěny ve středu po soudním slyšení, které se konalo s vyloučením veřejnosti.