Amnesty International

Pomáháme nespravedlivě vězněným a perzekvovaným tam, kde je potřeba. Dlouhodobě monitorujeme například situaci Ujgurů, etnické menšiny, která čelí tvrdým represím a porušování práv ze strany Číny. V tzv. „převýchovných táborech“ je v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang odhadem svévolně zadržován až milion lidí. Díky Vašemu daru budeme moci pokračovat v našem úsilí o uzavření převýchovných táborů v Číně a o propuštění nevinných lidí.

Děkujeme

Téměř každá ujgurská rodina postrádá některého svého člena, který „zmizel“ v jednom z převýchovných táborů.

27.3.2020

Hledá se „Manažer/ka kampaní a advokační práce AI ČR“

Česká pobočka lidskoprávní organizace Amnesty International hledá srdcaře nebo srdcařku do svého týmu.

26.3.2020

MAĎARSKO: NEOMEZENÉ PRAVOMOCE NEJSOU VŠELÉK!

Amnesty varuje před prodloužením stavu nouze na neomezenou dobu, kterým si Maďarská vláda chce zajistit bianco šek na řízení státu pomocí dekretů. Bez Parlamentu.

25.3.2020

Jemen: 5 let konfliktu přineslo spoustu bezpráví

Protiprávní zadržování, politicky motivované rozsudky smrti, nucená zmizení a mučení zůstávají rozšířené i po pěti letech války, která začala 25. března 2015. Problémem zůstávají i dodávky zbraní ze Západu.

24.3.2020

Evropa: Lidé pomáhající uprchlíkům a migrantům riskují vězení, protože úřady zneužívají zákony proti pašeráctví

V celé Evropě jsou lidé stíháni a zastrašováni za činy solidarity vůči uprchlíkům, žadatelům o azyl a migrantům, včetně rozdávání teplého oblečení, poskytnutí přístřeší a záchrany životů na moři.

21.3.2020

Reakce na COVID-19 a povinnosti států v oblasti lidských práv

Všechny vlády a další aktéři, kteří jsou ovlivnění vypuknutím epidemie COVID-19, musí jednat v souladu s lidskými právy.