Amnesty International

Pomáháme nespravedlivě vězněným a perzekvovaným tam, kde je potřeba. Dlouhodobě monitorujeme například situaci Ujgurů, etnické menšiny, která čelí tvrdým represím a porušování práv ze strany Číny. V tzv. „převýchovných táborech“ je v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang odhadem svévolně zadržován až milion lidí. Díky Vašemu daru budeme moci pokračovat v našem úsilí o uzavření převýchovných táborů v Číně a o propuštění nevinných lidí.

Děkujeme

Téměř každá ujgurská rodina postrádá některého svého člena, který „zmizel“ v jednom z převýchovných táborů.

28.5.2020

Honduraská vláda poskytla ochranu členům COPINH

Organizace COPINH (Občanská rada lidových a domorodých organizací Hondurasu), která ještě v loňském roce hlásila četné útoky na své členy konečně získala podporu honduraské vlády, která jim od ledna 2020 slíbila ochranu před dalšími útoky.

28.5.2020

Pokuta za nenásilný LGBT protest

Viktoria Biranová, LGBTI aktivistka, se dne 24.5.2018 vyfotografovala s plakátem a nápisem „vy jste falešní“ před vládními budovami v Bělorusku.

27.5.2020

Nigérie: Pomoci dětem zničeným válkou, nebo riskovat „ztracenou generaci“ na severovýchodě?

Boko Haram unesl tisíce dětí jako vojáky nebo „manželky.“ Armáda je zadržuje a mučí. EU a další dárci financují pochybný „rehabilitační“ program.

25.5.2020

Debata o přijetí nedoprovázených dětských uprchlíků z řeckých táborů

Fakta a čísla k současnému apelu na přijetí opuštěných dětí z uprchlických táborů.

24.5.2020

Írán: Stát stále hrubě porušuje práva a svobody svých lidí

Přinášíme v češtině Amnesty stanovisko k univerzálnímu periodickému přezkumu stavu lidských práv v Íránu.