© Unsplash

Chtěl očernit Amnesty, spustil tím však vlnu podpory

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Amnesty International ČR publikován 12.8.2019

Česká pobočka lidskoprávního hnutí Amnesty zaznamenala na svém facebookovém profilu nezvyklou situaci. Na jeden z řady útočných komentářů začali lidé reagovat po svém. Místo hádky s autorem útočného komentáře, začali na bankovní účet hnutí "na truc" zasílat své finanční dary.


"To, že se na našich sociálních sítích objevuje prakticky denně řada nevybíravých a útočných komentářů - už pro nás, bohužel, není nic zvláštního. Ale tato nezvyklá situace nás skutečně mile překvapila. Místo zbytečných hádek s dotyčným autorem se za nás lidé postavili a začali pod zmíněný komentář nahrávat potvrzení o svých darech pro Amnesty," říká ředitel české Amnesty Mark Martin a dodává, že se následně začali přidávat další a další lidé. 

  

"Amnesty je apolitickým a nezávislým hnutím, které na své akce ani výzkumy nepřijímá finance od vlád, států ani politických stran. Proto je pro nás pomoc veřejnosti klíčová. Jsme pyšní, že máme podporovatele, kteří se za nás dokáží takto postavit. Dojalo nás to," dodává ředitel české pobočky hnutí.

  

Pokud máte chuť podpořit Amnesty i vy, můžete se přidat na www.amnesty.cz/daruj?utm_source=kmt