Prohledávat obsah

nalezeno 4194 výsledků:

  Případ publikován 18.3.2024

Práva žen v Saúdské Arábii? Za fotku bez oděvu zakrývajícího celé tělo vás klidně pošlou do vězení

Manahel al-Otaibi je aktivistka ze Saúdské Arábie. Na sociálních sítích zveřejňovala příspěvky na podporu práv žen, vyfotila se v obchodním centru bez tradičního oděvu zakrývajícího celé tělo. Kvůli svým aktivitám byla zadržena a nyní je vězněna na neznámém místě. Nikdo by neměl být uvězněn za své pokojné uplatňování svobody projevy. Podepište petici na její podporu.

  Článek   Úspěch publikován 14.3.2024

Dobrá zpráva: soud zprostil indonéské obránce lidských práv obvinění z pomluvy

Indonéský soud zprostil dva obránce lidských práv obvinění z pomluvy, kterému čelili kvůli videu na YouTube.

  Článek   Úspěch publikován 14.3.2024

Skvělá zpráva: tři obránkyně lidských práv vězněné Tálibánem jsou na svobodě!

Tři obránkyně lidských práv z Afghánistánu byly po několikaměsíčním svévolném zadržování Tálibánem propuštěny na svobodu.

  Článek   Úspěch publikován 13.3.2024

Dobrá zpráva: Andorrská aktivistka za ženská práva Vanessa Mendoza Cortés byla zproštěna viny

Kvůli vyjádření o situaci žen a dívek v Andoře včetně práva na potrat hrozilo obránkyni lidských práv odnětí svobody a vysoká pokuta. Po zdlouhavém nespravedlivém soudním procesu byla na základě rozhodnutí soudu ze 17. ledna 2024 obvinění zproštěna.

  Článek   Úspěch publikován 13.3.2024

Dobrá zpráva: filipínská senátorka po šesti letech ve vazbě konečně na svobodě

Filipínský soud propustil na kauci Leilu de Limu, jednu z nejhlasitějších kritiček krvavé ,,války proti drogám” bývalého prezidenta Rodriga Duterteho. Bývalá senátorka a aktivistka za lidská práva strávila šest letech v policejní vazbě na základě vykonstruovaného obvinění z obchodování s drogami.

  Článek publikován 11.3.2024

Amnesty ČR čelí technickým problémům s e-maily

Česká pobočka Amnesty International dočasně přechází na novou doménu pro odesílání e-mailů.

  Článek publikován 11.3.2024

Mezinárodní trestní soud vydal zatykače na vrcholné ruské velitele

Mezinárodní trestní soud (ICC) vydal zatykače na generálporučíka Sergeje Kobylase a admirála Viktora Sokolova z ruských ozbrojených sil. Oba jsou podezřelí z válečných zločinů spočívajících v řízených útocích na civilní objekty.

  Článek publikován 11.3.2024

Súdán: Výpadek internetu ohrožuje humanitární pomoc

Téměř na celém území Súdánu byly vypnuty komunikační sítě. To představuje vážné riziko pro koordinaci nouzové pomoci a humanitárních služeb pro miliony lidí, jenž trpí uprostřed ozbrojeného konfliktu.

  Případ publikován 11.3.2024

Amnesty vyzývá Rusko: Zrušte cenzurní zákony zavedené kvůli invazi na Ukrajinu

Jen několik dnů po ruské invazi na Ukrajinu zavedlo Rusko cenzurní zákony, podle nichž jsou protesty proti válce závažným trestným činem. Po dvou letech od schválení zákonů ruským prezidentem si stovky lidí ve věznicích po celém Rusku odpykávají dlouhé tresty vězení pouze za pokojná vyjádření nesouhlasu s válkou. Rusko musí kontroverzní zákony zrušit a okamžitě propustit všechny lidi, kteří byli na jejich základě nespravedlivě odsouzeni.

  Článek publikován 29.2.2024

Zavírání na samotku, odpírání lékařské péče – Marčenko musí ve vězení čelit špatnému zacházení

S ukrajinským občanem Oleksandrem Marčenkem, který je v Rusku nespravedlivě vězněn na základě vykonstruovaného obvinění ze špionáže, je ve vazbě i nadále špatně zacházeno a je mu odpírána neodkladná zdravotní péče, což se může rovnat mučení. Trestní orgány Oleksandra Marčenka s přestávkami umisťují do kárných cel a na samotku ze smyšlených důvodů a odpírají mu kontakt s rodinou.

123456420

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...