Prohledávat obsah

nalezeno 388 výsledků:

  Článek publikován 28.2.2024

Lidé v Pásmu Gazy nemají co jíst. Dva miliony Palestinců živoří v otřesných podmínkách

Izrael nesplnil předběžná opatření Mezinárodního soudního dvora a nezajistil, aby se do Gazy dostala potřebná humanitární pomoc. Kvůli izraelskému bombardování a blokádě tak lidem v Gaze hrozí hladomor. Někteří Palestinci jsou nuceni jíst krmivo pro zvířata, ženy nemohou kvůli nedostatku jídla kojit své děti.

  Případ publikován 28.10.2023

Amnesty International vyzývá všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní a požaduje ukončení zabíjení nevinných civilistů

Nebývalá eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem a dalšími ozbrojenými skupinami si vybírá krutou daň na civilistech. Počet obětí je bezprecedentní. S každým dalším dnem se situace stále zhoršuje. Přibývá obětí na životech a humanitární katastrofa v Gaze se prohlubuje. Podepište petici Amnesty a vyzvěte všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní, které by ukončilo krveprolití nevinných civilistů a zajistilo přístup nezbytné humanitární pomoci do Gazy.

  Článek publikován 11.7.2023

Darování americké kazetové munice podkopává úsilí o ochranu civilistů

Spojené státy plánují transfer kazetové munice - nerozlišující zbraně, kterou již 111 zemí zcela zakázalo. Působí totiž nevýslovné škody a utrpení civilistům, a to i desítky let po skončení konfliktu.

  Článek publikován 1.3.2023

Jak Amnesty International vyšetřuje ruské vojenské útoky na Ukrajině?

V Krizové laboratoři Amnesty pracuje multidisciplinární tým odborníků, který využívá nejmodernější digitální vyšetřovací nástroje k dokumentování porušování lidských práv. Pomáhá zajistit, aby informace z konfliktních oblastí byly včasné, přesné a odpovídaly potřebám práce v oblasti ochrany lidských práv při krizových situacích. To je zásadní zejména v době, kdy je pro výzkumníky nebezpečné být přímo na místě dění a kdy rovněž hrozí rychlé šíření dezinformací.

  Článek publikován 17.12.2022

Ostrými do lidí. Bangladéš musí ukončit brutální potlačování demonstrací, vyzývá Amnesty

Amnesty má zprávy o zabití nejméně jednoho člověka a zranění více než 60 dalších osob po středečním střetu mezi příznivci opoziční strany a policií v Dháce. Více než 1400 lidí bylo zatčeno.

  Report publikován 10.11.2022

Bití, elektrošoky i vyhrožování popravou. Nový report Amnesty dokazuje mučení a unášení civilistů z Ukrajiny do Ruska, včetně dětí

Amnesty dnes zveřejnila novou zprávu dokládající, že ruský režim násilně přesouval a deportoval civilisty, včetně dětí, z okupovaných oblastí Ukrajiny, což lze považovat za válečné zločiny a možné zločiny proti lidskosti.

  Článek publikován 20.10.2022

Ruské útoky na energetickou infrastrukturu jsou válečné zločiny

20. října oznámily ukrajinské úřady, že dojde v celé zemi k výpadkům elektřiny poté, co bylo v posledních dnech vážně poškozeno přibližně 40 % energetických zařízení v zemi po ruských útocích.

  Článek publikován 11.10.2022

Ruské útoky na Kyjev a další města jsou eskalací válečné agrese a evidentní porušení válečného práva

Rusko v posledních dnech masivně útočí na Kyjev, další ukrajinská města a infrastrukturu.

  Report publikován 29.9.2022

Facebook výrazně přispěl k násilí proti Rohingům, dokazuje nový report Amnesty

Nebezpečné algoritmy společnosti Meta, vlastnící Facebook, a bezohledná honba za ziskem významně přispěly ke zvěrstvům, kterých se v roce 2017 dopustila myanmarská armáda proti Rohingům, uvádí Amnesty v nové zprávě.

  Článek publikován 23.9.2022

Ostrými do demonstrantů. Počet obětí v Íránu stoupá, svět musí přijmout opatření, burcuje Amnesty

Pár dní po smrti Mahsy Aminy čelí demonstranti surové reakci íránských bezpečnostních sil. Statečnost protestujících potvrzuje rozsah represí - od zákonů o povinném zahalování, zatýkání k nezákonnému zabíjení.

12345639

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...