Ministr zahraničí ČR dnes apeloval za propuštění Meriam

AI upozornila ve středu Ministerstvo zahraničí na případ Meriam. Z toho důvodu vítáme prohlášení ministra Zaorálka. „Súdán by měl dodržovat své mezinárodněprávní závazky a příslušné orgány by měly zbavit Meriam Yahya Ibrahim Ishag všech obvinění,“ vyzval svého súdánského kolegu ministr Zaorálek.

Related stories

19.11.2019

Ministr zahraničí Tomáš Petříček k současné situaci v Hongkongu

"Šokující násilí v Hongkongu nic nevyřeší! Je nutné chránit základní svobody, včetně svobody shromažďování, ale také zajistit dodržování práva. Násilí by nemělo projít beztrestně ani policistům či vojákům, ani demonstrujícím. S protestujícími je třeba mluvit a přitom respektovat hongkongskou ústavu včetně autonomie - to by měli vědět i v Pekingu."

10.12.2019

Vláda musí předložit důkaz, že lidé zadržovaní v převýchovných táborech v Sin-ťiangu byli propuštěni na svobodu

30.4.2019

Filmaři z celého světa žádají propuštění myanmarského režiséra

Přes 450 filmařů z celého světa podepsalo otevřený dopis, v němž barmskou vládu vyzývá k okamžitému propuštění režiséra a dokumentaristy Min Tchin Ko Ko Ďiho z vězení.

11.1.2019

Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě