© Amnesty International

Manželka Ildara v Praze

  Článek

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.


Děkuji moc všem za to, že jste přišli podpořit naši rodinu v boji proti mučení v ruských věznicích! Jsem velmi vděčná všem, kdo projevili živý zájem o naši situaci a velmi nám pomohli - apelem na evropské politiky a řadou podpisů proti mučení a jiným formám bezpráví v Rusku. Velmi ráda bych s vámi byla nyní v Praze. V tuto chvíli, když budete číst tento dopis, jedu vlakem na sever Ruska a zítra, tedy ve středu, se mohu setkat s manželem ve vězení. Pokud bych tam nyní nejela, další šance bude až za šest měsíců. Velmi se bojím o svého manžela Ildara, protože je mu vyhrožováno zabitím a opakovaně jej bili. Je to typický příběh pro mou zemi. Mnoho matek a žen usíná v slzách, protože neví, co se děje s jejich blízkými. 


© Amnesty International

Zdroj: Amnesty International ČR


Občané Ruska mohou velmi těžko bojovat proti mučení, protože naše požadavky jsou ignorovány ze strany úřadů. Tak bych vás ráda požádala o pomoc – řekněte svým poslancům o stavu práv v ruských věznicích, požádejte je, aby nám pomohli! Můžete minimálně podepsat petici a upozornit tak na vážnou a důležitou otázku a tím pomoci uchránit nejeden život.

S pozdravem

Anastasia Zotova, manželka Ildara Dadina

8. 11. 20016

Rozhovor s Anastázií z BBC - anglicky.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2207 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...