Srbská vláda slíbila řešit stav migrantů na ulici!

  Článek

Migrace   Srbsko publikován 1.3.2017

Uzavíráme urgentní akci týkající se přijímacích podmínek migrantů a žadatelů o azyl, která byla zacílena na srbské úřady.

Níže naleznete aktualizaci od Todora Gardose, výzkumníka na Balkáně.

Dostali jsme odpověď od srbské vlády, která potvrdila závazek ubytovat všechny migranty a žadatele. V dopise od ministerstva vnitra se píše :

"Vláda srbské republiky bude i nadále dobrým hostitelem a na podnět premiéra Aleksandara Vučiće máme v úmyslu přesunout do přístřeší každého migranta nacházejícího se na ulici, protože podle našeho názoru je nepřijatelné, aby v tomto chladném počasí zůstával  kdokoliv žít na ulici/venku."

AI bude situaci nadále sledovat jak v Srbsku, tak také na rovině EU. V současné chvíli, ačkoliv po naší intervenci byly stovky lidí převezeny do přijímacích středisek, jich stále více než osm set přespává  venku (viz https://data2.unhcr.org/en/documents/download/53877).

Jelikož nově příchozím lidem stále hrozí, že zůstanou na ulici, stovky jich stále přežívají v bělehradských skladech a mnoho lidí  bylo vytlačeno z Maďarska a Chorvatska zpět do Srbska, budeme v nadcházejících týdnech situaci nadále monitorovat.

Nyní nicméně uzavíráme UA a mobilizaci v této věci nebudeme stupňovat..

Aktuální petice

  Bangladéš

Bangladéš přesouvá rohingské uprchlíky na odlehlý ostrov - zastavme to!

Bangladéšské úřady v prosinci 2020 přesunuly na šestnáct set příslušníků rohingské menšiny na odlehlý ostrov Bhasan Čár (Bhasan Char) v Bengálském zálivu.

 

Aktuální počet podpisů: 3476 Náš cíl: 4000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...