Vazba pro Ojuba Titijeva prodloužena!

  Článek

Soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva až do 9. května.

"Dnešní soudní rozhodnutí v Čečensku o prodloužení vazby Ojuba Titijeva bylo stejně předvídatelné, jak bylo zneklidňující a pobuřující. Ojub musí být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn, aby mohl pokračovat ve své práci v oblasti lidských práv. Orgány by měly místo toho vyšetřovat osoby, které vyrábějí obvinění z trestné činnosti s cílem znemožňovat obráncům lidských práv jejich práci," řekl v reakci na zprávu, že soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva, až do 9. května Denis Krivošejev, zástupce ředitele pro východní Evropu a Střední Asii v Amnesty International.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2208 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...