Taibeh úspěšně odmaturovala!

Článek

Migrace   Norsko publikován 13.7.2018

21. června Taibeh Abbasíová v Norsku úspěšně odmaturovala. Přiblížila se tak svému snu stát se lékařkou. S její budoucností je to ale nadále nejisté, protože i poslední odvolání proti rozhodnutí o deportaci Taibeh a její rodiny do Afghánistánu bylo zamítnuto.

Žijí tak nadále ve strachu, že kdykoli mohou být poslaní do Kábulu, jednoho z nejnebezpečnějších míst na světě.

Dívčini spolužáci pořádají akce na jejich podporu a žádají Norsko, aby Taibeh a její rodinu do nebezpečí neposílalo.

Jejich akce můžete sledovat prostřednictvím #AbbasiStays.

Potřebujeme nyní vaši pomoc, abychom I my opět ukázali norské vládě, že nám není jedno, že posílá sotva osmnáctileté do jedné z nejnebezpečnějších zemí světa, kde jim hrozí násilí, pronásledování a bohužel i ztráta života.

Více o příběhu Taibeh zde.

Aktuální petice

Norsko

Mladé studentce hrozí deportace do Afghánistánu - země, kterou nikdy ani nenavštívila

Osmnáctiletá studentka afghánského původu Taibeh Abbasiová je v bezprostředním ohrožení deportace do Afghánistánu, země, ve které nikdy nebyla. Navzdory rostoucímu počtu civilních obětí v zemi, je Kábul podle Norska bezpečným místem pro návrat. V případě deportace do válkou rozpolceného Afghánistánu by byla Taibeh Abbasiová vystavena riziku vážného porušování lidských práv.

Aktuální počet podpisů: 2495 Náš cíl: 3000

Podepíšu