Google: Plány na Dragonfly dál podkopávají důvěru uživatelů

Článek

Technologický gigant pořád mlží okolo vývoje cenzurovaného vyhledavače pro Čínu.

V reakci na zprávy The Intercept, že Google stále pracuje na projektu Dragonfly (Vážka), cenzurovaný vyhledávač pro Čínu, Anna Bacciarelliová, expertka Amnesty na technologie, prohlásila:

„Nedostatek transparentnosti kolem vývoje Dragonfly je velmi znepokojující. Nadále budeme vyzývat generálního ředitele společnosti Google Sundara Pichaie, aby veřejně potvrdil, že od Dragonfly upustil nadobro, a to nejen "prozatím". Náš generální tajemník Kumi Naidoo minulý týden navštívil kancelář Google Mountain View, aby zopakoval naše obavy ohledně Dragonfly, včetně zjevného ignorování transparentnosti a odpovědnosti kolem projektu.

Pokud společnost Google stále vyvíjí projekt Dragonfly, nejen že neplní  své povinnosti v oblasti lidských práv, ale ignoruje stovky zaměstnanců společnosti, 70 organizací zabývajících se lidskými právy a stovky tisíc příznivců kampaně po celém světě, kdy všichni vyzvali tuto  společnost, aby respektovala lidská práva a upustila od Dragonfly.“

Aktuální petice

Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

Aktuální počet podpisů: 2646 Náš cíl: 3000

Podepíšu