Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

Íránskou lidskoprávní právničku Nasrín Sotudíovou, matku dvou dětí, odsoudili k 33 letům vězení a 148 ranám bičem! Jde o nejvyšší trest udělený obránkyni lidských práv v Íránu, který Amnesty zdokumentovala. Jasně se tak ukazuje, že íránské úřady nadále zvyšují tlak na lidskoprávní aktivisty a aktivistky.

Je neuvěřitelné, že Nasrín čelí tak nepřiměřeně vysokému trestu pouze za svou právnickou činnost související s lidskými právy, obranou práv žen a snahou o změnu zákona proti povinnému zahalování.

Vyzvali jsem proto lidi v Česku, aby podepsali PETICI za její propuštění. Během několika dnů jich ke starším peticím za Nasrín (byla totiž vězněná už několikrát) přibyly tisíce. Dohromady jich je přes 6000! Všechny jsme je sečetli a donesli dnes dopoledne na Velvyslanectví Íránské islámské republiky.

Nikdo ze zástupců režimu v Česku je nepřišel převzít, nereagovali ani na naše zvonění...Když jsme proto symbolicky tleskáním připomněli každou ze 148 plánovaných ran bičem pro Nasrín, zatáhli žaluzie...Je tedy jasné, že o nás moc dobře vědí a taky musí reportovat vedení do Teheránu, co se v Praze ohledně Nasrín děje.

Petice skončila ve schránce, ale naše úsilí o osvobození Nasrín nekončí!

Přidáte se? Podepište i Vy petici za okamžité propuštění Nasrín Sotudíové, vězenkyně svědomí.

Vaše podpisy pomáhají. I v těch zdánlivě nejztracenějších případech se daří lidi dostávat z vězení, zlepšovat jejich podmínky, dát věznitelům vědět, že se svět dívá...Udělejme to i pro Nasrín! Díky.

Related stories

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

10.6.2019

1 168 694 lidí po celém světě podepsaly petici za propuštění Nasrín Sotudíové z vězení.

Děkujeme za každý podpis!

18.3.2019

Předání petice - podepisujte však dál!

V pondělí 18. 3. v 11 hodin jsme se sešli před íránskou ambasádou v Praze, abychom předali petici s dopisem za propuštění Nasrín.

30.10.2018

Nasrín Sotudíové byla udělena Cena PEN Kurta Tucholského za rok 2018

Nasrín Sotudíová, íránská právnička a lidskoprávní aktivistka, byla vyhlášena vítězkyní Ceny PEN Kurta Tucholského za rok 2018.