Držíme palce svobodě

  Článek

Amnesty představila o svátečním víkendu své pomníky svobody. Objevte je s námi i teď!

Lidskoprávní organizace Amnesty International se přidala k oslavám 30. výročí svobody v Česku. Chce připomenout, že souboj o svobodu nekončí a je potřeba ji bránit každý den, aby se totalita nevrátila jako bumerang. Naše motto pro výročí proto zní: Držíme palce svobodě.

A při té příležitosti jsme ve sváteční víkend vztyčímli na významných místech Sametové revoluce virtuální pomníky, které se zobrazují v rozšířené realitě na  chytrém telefonu. 

Chcete to se svým chytrým telefonem taky zukusit? Tak TADY!!! 

A vše jsme přichystali taky pro pomník, který by měl v Praze vzniknout v květnu a být trvalou připomínkou statečných žen a mužů, kteří se v roce 89 zasadili o svobodu. Sametový most. Bude na Kampě na zdi pod Mostem legií a na 7000 azulejo portugalských dlaždicích znázorní pojetí historie od Masaryka po Havla v podání výtvarníka Petra Síse. Už v neděli jsem na zeď připevnili banner s částí mozaiky jako ochutnávkou. Hotovo by mělo být 3. května 2020, na Mezinárodní den svobody tisku.

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...