Aktivistka v ohrožení kvůli COVID-19

  Článek

Rodina Mahienour el-Masriové se obává o její bezpečnost v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejího možného propuknutí v egyptských věznicích.

Mahienourřino předběžné vazební řízení bylo naposledy obnoveno dne 20. února 2020. Od 15. března 2020 egyptské Ministerstvo spravedlnosti pozastavilo veškerá slyšení u soudů jako opatření k zabránění šíření COVID-19. Zadržené osoby, včetně Mahienour, proto nejsou převáženi na soudní zasedání ani na slyšení o obnovení vazby.

Rodina Mahienour o ní neslyšela od 20. března, kdy jim bývalá spoluvězňkyně ve věznici al-Qanater řekla, že el-Masriová je v dobrém zdravotním stavu. Kvůli šíření vězňů COVID-19 byly návštěvy pozastaveny. Pravidlo dvou telefonních hovorů za měsíc nebylo respektováno.

Aktuální petice

  Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

 

Aktuální počet podpisů: 3319 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...