© Amnesty International

Polsko: Amnesty se zavazuje, že bude dál bojovat proti potlačování lidských práv

  Článek

Po znovuzvolení prezidenta Dudy je potřeba extrémně odhodlaně bránit lidská práva.

Po vítězství Andrzeje Dudy v polských prezidentských volbách, ředitel Amnesty International pro Evropu Nils Muiznieks prohlásil:

„Jsme vytrvalí v našem odhodlání stát bok po boku se skupinami a jednotlivci, na které se stát zaměřuje, a budeme se dál snažit zabránit návratu potlačování ochrany lidských práv v Polsku.

Nebudeme zastrašeni těmi, kteří se pokoušejí potlačit kritické hlasy Polska a vytvořit atmosféru strachu. Budeme i nadále potlačovat pokusy o podněcování nepřátelství vůči komunitám LGBT+, uprchlíkům a migrantům.

Budeme nadále požadovat přístup k bezpečné potratové péči a vzdělání o sexualitě, abychom zajistili, že ženy mohou přijímat zdraví prospěšná rozhodnutí v zemi, kde jsou sexuální a reprodukční práva již extrémně omezená.

Budeme i nadále bránit polské soudnictví před pokračujícím útokem vlády na soudce a státní zástupce, kteří vystupují proti zákroku proti právům a svobodám.

Budeme i nadále potlačovat homofobní a transfobobní propagandu a absurdní myšlenky, že volba způsobu života lidí ohrožuje polskou identitu.

Práce organizací hájících práva v Polsku zůstává zásadní a my jsme zcela odhodláni a rozhodnuti stát dál při nich."

Aktuální petice

  Polsko

MÍRUMILOVNÁ DEMONSTRACE NENÍ ZLOČIN!

Během posledních dvou let proběhly v Polsku tisíce demonstrací, které napomohly zpomalit nebo zastavit destruktivní právní změny. Vrcholem byly nedávné protesty proti zpřísnění potratového zákona, kvůli kterému došlo téměř k úplnému zákazu potratů v Polsku.

 

Aktuální počet podpisů: 596 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...