Násilí v době pandemie: víte, jak se má Vaše sousedka?

Organizace ROSA - centrum pro ženy je odborným garantem české adaptace Aplikace Bright Sky CZ (Nadace Vodafone ČR), která pomáhá odhalit domácí násilí a vyhledat pomoc po celé ČR. Aplikace na stažení do mobilního telefonu pro Android zde, pro iOS zde. Provozuje také SOS linku 602 246 102 a na novém čísle 739 709 764 (9.00 - 18.00 ) ve všední dny. K dispozici je i nové poradenství na chatu na stránce www.rosacentrum.cz; poradna@rosa-os.cz

Oběti domácího násilí se mohou obrátit také na non-stop linku organizace Acorus na číslo 283 892 772, nebo využít jejich nově spuštěnou online poradnu.

Organizace proFem nabízí nově služby i skrze svůj Facebook Messenger, na telefonní lince 608 222 277 a také skrze online poradnu.

Bílý kruh bezpečí poskytuje obětem domácího násilí non-stop linku na čísle 116 006.

1.6.2020

Čína: Plán zákona o národní bezpečnosti je jasným útokem na lidská práva v Hongkongu

Čína chce dál potlačovat aktivisty a disent – tentokrát zákonem o národní bezpečnosti v Hongkongu.

28.5.2020

Honduraská vláda poskytla ochranu členům COPINH

Organizace COPINH (Občanská rada lidových a domorodých organizací Hondurasu), která ještě v loňském roce hlásila četné útoky na své členy konečně získala podporu honduraské vlády, která jim od ledna 2020 slíbila ochranu před dalšími útoky.

28.5.2020

Pokuta za nenásilný LGBT protest

Viktoria Biranová, LGBTI aktivistka, se dne 24.5.2018 vyfotografovala s plakátem a nápisem „vy jste falešní“ před vládními budovami v Bělorusku.

27.5.2020

Nigérie: Pomoci dětem zničeným válkou, nebo riskovat „ztracenou generaci“ na severovýchodě?

Boko Haram unesl tisíce dětí jako vojáky nebo „manželky.“ Armáda je zadržuje a mučí. EU a další dárci financují pochybný „rehabilitační“ program.

25.5.2020

Debata o přijetí nedoprovázených dětských uprchlíků z řeckých táborů

Fakta a čísla k současnému apelu na přijetí opuštěných dětí z uprchlických táborů.