Násilná vystěhování

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

28.11.2017

Bangladéš: Rohingští uprchlíci nesmějí být přesídleni na neobyvatelný ostrov

Bangladéšská vláda musí upustit od všech plánů na přesunutí více než 100 000 rohingských uprchlíků na neobyvatelný ostrov, uvádí Amnesty International.

2.11.2016

Brno a spol.

Co dělá a jak se má Brno? A co ostatní? :) Prezentace pro kancelář říjen 2016.

15.4.2016

TRAFIGURA: TOXICKÁ CESTA

Před deseti lety nákladní loď Probo Koala začala čtyřměsíční cestu, která skončila nelegálním vyložením toxického odpadu na Pobřeží slonoviny.

17.2.2016

Brazílie: Dvanáct policistů odpovědných za smrt

Dvanáct příslušníků vojenské policie se podařilo usvědčit a odsoudit za mučení a následnou smrt, procesní podvody a snahu ukrýt tělo v případě zmizení Amarilda de Souzy v Rio de Janeiru.