Násilná vystěhování

25.10.2018

Rohingové v Barmě stále čelí diskriminaci a dál utíkají do Bangladéše

Stovky Rohingů stále utíkají do Bangladéše, ti, co zůstali, čelí diskriminaci a porušování základních práv.

20.6.2018

Statisíce rohingských uprchlíků v Bangladéši v ohrožení kvůli povodním

U příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby urychlilo pomoc pro více než 900 000 rohingských uprchlíků, kteří v Bangladéši čelí problémům v důsledku monzunových dešťů.

23.1.2018

Postupný návrat rohingských uprchlíků do Barmy se odkládá

Postupný návrat rohingských uprchlíků z Bangladéše zpět do Barmy, který měl proběhnout koncem ledna 2018 byl podle prohlášení bangladéšských úřadů zatím odložen.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

28.11.2017

Bangladéš: Rohingští uprchlíci nesmějí být přesídleni na neobyvatelný ostrov

Bangladéšská vláda musí upustit od všech plánů na přesunutí více než 100 000 rohingských uprchlíků na neobyvatelný ostrov, uvádí Amnesty International.