Muhannad al-Hassání byl propuštěn z vězení

Muhannad al-Hassání byl v červnu 2011společně s dalšími osmi politickými vězni propuštěn. Výzvu za jeho propuštění v té době v ČR podepsalo přes 7000 lidí včetně V. Havla, J. Bartošky, A. Langerové atd. Al-Hassání má ale zákaz vykonávání právní praxe a je neustále sledován syrskou tajnou službou. Tisíce lidí bylo v Sýrii v posledních letech uvězněno, mnoho z nich je drženo v izolaci nebo mučeno. Nejméně dvanáct lidí podle informací Amnesty International zemřelo v důsledku mučení ve vazbě. Situace v Sýrii je dlouhodobě velmi vážná.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.12.2019

Muhammad Ismail je na svobodě!

Profesor Muhammad Ismail, kterému za otevřenou kritiku státních ozbrojených složek hrozilo až sedm let vězení, byl propuštěn na kauci.

20.11.2019

Filmaři hrozí další dva roky vězení

Min Tchin Ko Ko Ďi se odovlal proti rozsudku. Odvolání bylo zamítnuto a filmař čelí dalšímu trestu

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.