Pussy Riot jsou podle soudu vinny jen z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě

Městský soud v Moskvě částečně vyhověl odvolání Naděždy Tolokonnikovové, Jekatěriny Samucevičovové a Marije Aljochinové proti jejich dvouletému trestu a rozhodl, že jsou vinny pouze z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě. Původní trest snížil na jeden rok a jedenáct měsíců. Právník, který obviněné zastupuje, požádal o úplné zrušení trestu, neboť se podle něj Pussy Riot nedopustily žádné trestné činnosti, zatímco státní zástupce trval na původním trestu. Podle něj totiž projevy náboženské nenávisti negativně psycho-emocionálně ovlivnily ortodoxní pravoslavné občany.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.

1.8.2019

Polsko: Policie nedokázala ochránit LGBT průvod před nenávistným chováním

Polská policie selhala při ochraně účastníků LGBT+ pochodu v Bělostoku. Amnesty vyzývá úřady v Polsku, aby veřejně odsoudily nenávistné útoky a co nejdříve zahájily plné, účinné a nestranné vyšetřování.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

14.11.2018

irozhlas: Navalnyj míří k soudu pro lidská práva