Pussy Riot jsou podle soudu vinny jen z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě

Městský soud v Moskvě částečně vyhověl odvolání Naděždy Tolokonnikovové, Jekatěriny Samucevičovové a Marije Aljochinové proti jejich dvouletému trestu a rozhodl, že jsou vinny pouze z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě. Původní trest snížil na jeden rok a jedenáct měsíců. Právník, který obviněné zastupuje, požádal o úplné zrušení trestu, neboť se podle něj Pussy Riot nedopustily žádné trestné činnosti, zatímco státní zástupce trval na původním trestu. Podle něj totiž projevy náboženské nenávisti negativně psycho-emocionálně ovlivnily ortodoxní pravoslavné občany.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

14.11.2018

irozhlas: Navalnyj míří k soudu pro lidská práva

4.7.2018

Ukrajina: útok na Romy musí být rychle a spolehlivě vyšetřen

Ukrajinské orgány musí jednat rychle a rozhodně, aby postavily před soud pachatele dvou smrtelných útoků proti Romům.

19.12.2017

Polsko: Prezident musí vetovat legislativní pozměňovací návrhy, aby byla zabezpečena nezávislost soudnictví