Pussy Riot jsou podle soudu vinny jen z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě

Městský soud v Moskvě částečně vyhověl odvolání Naděždy Tolokonnikovové, Jekatěriny Samucevičovové a Marije Aljochinové proti jejich dvouletému trestu a rozhodl, že jsou vinny pouze z výtržnictví, a ne z nenávisti na náboženské půdě. Původní trest snížil na jeden rok a jedenáct měsíců. Právník, který obviněné zastupuje, požádal o úplné zrušení trestu, neboť se podle něj Pussy Riot nedopustily žádné trestné činnosti, zatímco státní zástupce trval na původním trestu. Podle něj totiž projevy náboženské nenávisti negativně psycho-emocionálně ovlivnily ortodoxní pravoslavné občany.

22.4.2020

Mezinárodní den žen tentokrát bez násilí!

Urgentní akce na podporu Vitaliny Kovalové pomohla! LGBT aktivisté dostali řádnou policejní ochranu při pořádání další akce.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.

1.8.2019

Polsko: Policie nedokázala ochránit LGBT průvod před nenávistným chováním

Polská policie selhala při ochraně účastníků LGBT+ pochodu v Bělostoku. Amnesty vyzývá úřady v Polsku, aby veřejně odsoudily nenávistné útoky a co nejdříve zahájily plné, účinné a nestranné vyšetřování.

25.6.2019

Evropský soud odmítl polský zákon, který nutí soudce Nejvyššího soudu odejít do důchodu

Soudní dvůr Evropské unie (SDEU) rozhodl, že zákon Polska o Nejvyšším soudu porušuje právo EU.