V Kamerunu byl ubit k smrti další aktivista za práva homosexuálů

Článek

LGBTI publikován 18.7.2013

15. 7. byl ve svém bytě nalezen mrtvý Eric Lembembe, výkonný ředitel Kamerunské nadace pro AIDS a aktivní ochránce práv lidí s menšinovou sexuální orientací. Jeho přátelé zavolali policii, když se jim Eric 2 dny neozýval a na jeho bytě našli stopy po vloupání. Policie objevila Erica mrtvého v jeho posteli, na těle měl stopy mučení žhavým železem, krk i nohy zlomené. Této brutální vraždě předcházelo několik incidentů namířených proti organizacím pomáhajícím homosexuálům v červnu tohoto roku - sídlo jedné z organizací bylo zapáleno, několik právníků dostalo výhružné vzkazy. Policie v těchto případech vůbec nezahájila vyšetřování proti viníkům.

Aktuální petice

Polsko

Absurdní Polsko: za duhovou svatozář až dva roky vězení

V lednu 2022 byly Elžbieta, Anna a Joanna zproštěny viny po vleklém soudním řízení jemuž předcházelo obvinění z "urážky náboženského přesvědčení". Jednalo se již o druhý osvobozující rozsudek, přesto se úřady proti němu odvolaly ke kasačnímu soudu a všem třem ženám tak opět hrozí vězení.

Aktuální počet podpisů: 4892 Náš cíl: 6000

Podepíšu