Džábar Mádžrí je znovu ve vězení. Kvůli hádce se soudními úředníky.

Článek

Svoboda slova a vězni svědomí publikován 23.4.2014

Džábara zatkli 18. 4. 2014 a od té doby je zadržován ve vězení v Mahdia v centrální části Tuniska. Ve stejný den šel zjistit termín příštího zasedání soudu a pohádal se se soudními úředníky. Jeho právníci teď čekají, jestli Džábar bude obviněn nebo jestli ho úřady v nejbližších dnech propustí. Rodina ho ve vězení mohla navštívit 23. 4. a byl prý velmi rozrušený a sklíčený z toho, co se stalo. Rodina zároveň potvrdila informaci, že Džábar má zákaz vycestovat mimo Tunisko, který může zrušit pouze soud.

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2208 Náš cíl: 3000

Podepíšu