Meriam ve vězení porodila zdravou holčičku

Právníci Meriam Yehya Ibrahimové potvrdili, že 27letá Súdánka porodila v ženské věznici v Chartúmu zdravou holčičku. Její manžel u porodu být nemohl. Vykonání trestu smrti oběšením bylo odloženo právě z důvodu jejího těhotenství. Mezitím se zvedla mezinárodní vlna solidarity a jednotlivci nebo organizace požadují okamžité propuštění mladé ženy. Situaci dál pečlivě sledujeme.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

31.7.2017

Lidovky.cz: Dvěma mužům hrozí za urážky zpěváka Bangy vězení

17.10.2016

Špatné podmínky v newyorském ženském vězení?

6.3.2017

Odpověď prezidenta Bašára al-Asada na zprávu Amnesty International o vězení Saydnaya

V návaznosti na rozhovor prezidenta Bašára al-Asada v rozhovoru pro Yahoo News ve kterém zamítá zjištění nedávné zprávy Amnesty International o hromadných popravách a vyhlazování ve vojenském vězení Saydnaya v Sýrii, řekl Philip Luther, ředitel výzkumu a podpory pro Blízký východ a severní Afriku: