Meriam ve vězení porodila zdravou holčičku

Právníci Meriam Yehya Ibrahimové potvrdili, že 27letá Súdánka porodila v ženské věznici v Chartúmu zdravou holčičku. Její manžel u porodu být nemohl. Vykonání trestu smrti oběšením bylo odloženo právě z důvodu jejího těhotenství. Mezitím se zvedla mezinárodní vlna solidarity a jednotlivci nebo organizace požadují okamžité propuštění mladé ženy. Situaci dál pečlivě sledujeme.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

18.7.2019

Novináři ve vězení drží hladovku!

Dva z novinářů, Sanaz Alahyariová a její manžel Amirhossein Mohammadifar ve vězení od 4.7. drží hladovku na protest proti jejich několikaměsíčnímu věznění.