Hudební kampaň AI

Black Eyed Peas, Avril Lavigne, The Cure a další hudebníci se přidali k Amnesty International (AI) v průlomové hudební kampani MAKE SOME NOISE, která stojí na písních Johna Lennona.

Celoroční projekt „Make Some Noise“ odstartoval 10. prosince, kdy se slaví mezinárodní Den lidských práv. Cílem hudebního projektu je prostřednictvím hudby inspirovat novou generaci, aby se postavila za lidská práva.Make Some Noise zahájila píseň Power to the people v podání Black Eyed Peas, skladba Love v interpretaci the Cure, skupina Snow Patrol představí nahrávku Isolation a píseň Grow old with me nahrála kapela The Postal Service. Všechny čtyři exklusivní nahrávky jsou ke stažení na internetu na stránce http://www.amnesty.org/noise.V průběhu roku 2006 budou vydány další písně napsané Johnem Lennonem v podání známých umělců jako Avril Lavigne. Všechny nahrávky budou také v průběhu roku vydávány jako jednotlivé singly ke stažení. Na jaře 2006 navíc vyjdou na společném albu.Al chce povzbudit mladé lidi k zájmu o lidská práva a získat 1.000.000 nových sympatizantů, kteří podpoří úsilí AI. Irene Khan, generální tajemnice AI, říká: „Právě díky lidským právům si můžeme hudbu užívat – bez svobody slova, projevu a sdružování bychom nemohli pořádat koncerty ani další akce.“Projekt Make Some Noise vznikl díky daru Yoko Ono, která v roce 2003 AI darovala práva k sólovému songbooku Johna Lennona.Yoko Ono říka: „Johnova hudba chtěla inspirovat ke změnám, stejně tak jako projekt Make Some Noise.“ Will.I.Am z Black Eyed Peas říká: „Nahrávání písně pro Make Some Noise byl pro nás neuvěřitelný zážitek a doufáme, že bude motivovat lidi, aby se ozvali a byli aktivní.“Výtěžek z prodeje nahrávek bude použit na podporu Al a její boj za dodržování lidských práv.Singly za částku rovnající se 0.99 $ si můžete stáhnout na www.amnesty.org/noise

31.8.2019

MYANMAR: 2. VÝROČÍ MASAKRU ROHINGŮ? NESPRAVEDLNOST POKRAČUJE!

Před 2 lety spustili myanmarské bezpečností složky kampaň proti Rohingům, během které utekli stovky tisíc lidí do sousední Bangladéše. Žijí tam dodnes, v uprchlických táborech a zoufalých podmínkách.

13.6.2018

Nejodvážnější tým fotbalového mistrovství, o kterém jste nikdy neslyšeli

Rusko pořádá MS ve fotbale. Amnesty postavila 33. tým - tým Odvážných.

10.10.2018

Vlády musí skoncovat s krutostí trestu smrti a podniknout kroky směřující k úplnému zrušení

10. říjen je od roku 2002 Světovým dnem boje proti trestu smrti.

16.8.2018

Turecko: Předseda turecké Amnesty je na svobodě!

Propuštění Tanera Kilice přišlo po více než čtrnácti měsících za mřížemi.