Ministr Bublan napsal AI ve věci CzechTeku 2005

Londýnská centrála Amnesty International (AI) obdržela od Ministerstva vnitra ČR reakci na její výhrady k policejnímu zásahu proti účastníkům CzechTeku 2005. Ministerstvo vnitra do Londýna zaslalo desetistránkovou odpověď v českém jazyce. Text je do velké míry totožný se zprávou, kterou MV předložilo Poslanecké sněmovně ČR.

Bohužel vyšetřování, které proběhlo v rámci ministerstva vnitra, není možné považovat za nestranné a nezávislé. Zprávu již odmítli lidé z iniciativy Policejní stát.

V současné době probíhá překlad zprávy do anglického jazyka, aby jej mohli prostudovat pracovníci z mezinárodního sekretariátu AI.

Londýnské ústředí AI na začátku srpna písemně sdělilo ministru vnitra ČR Františku Bublanovi a premiéru Jiřímu Paroubkovi své znepokojení nad policejním zásahem a požádalo otevřené a nezávislé vyšetřování zákroku. Premiér Paroubek na dopis AI dosud nereagoval.

13.11.2018

Aun Schan Su Ťij zbavena nejvyšší pocty od Amnesty International

Lidskoprávní organizace odebrala Aun Schan Su Ťij svou nejvyšší poctu, cenu Velvyslankyně svědomí.

24.5.2018

Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Oleg Sencov se nevzdává a i nadále bojuje za propuštění všech ukrajinských politických vězňů.

17.1.2018

Co je to vlastně ta inkluze? Základní fakta v kostce

Inkluzi u nás zavedl už zákon z roku 2005. Proč se tedy o ní tak vášnivě diskutuje teď a proč je to tak žhavé téma, které vzbuzuje tolik emocí? A co dalšího potřebujete o inkluzi vědět? Zde jsou základní fakta, která vám umožní udělat si kvalifikovaný názor.

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International: