Stepan Ziminov, jeden z vězňů z Blatného náměstí, bude propuštěn na svobodu

22. června vyhověl regionální soud v Tveru žádosti Stepana Ziminova o podmínečné propuštění.

Podle informací deníku Novaja Gazeta bude Stepan Ziminov z trestanecké kolonie propuštěn buď 22. nebo 23. června, v závislosti na rychlosti doručení soudního rozhodnutí do kolonie.

Ziminovův právník pro Novaja Gazeta sdělil, že případ byl založen na nepodložené zprávě zaměstnance kolonie, které tvrdila, že Stepan Ziminov je „osobou se sklony k útokům“ na personál trestanecké kolonie. Zástupce ředitele kolonie pro oblast vzdělávání ovšem sdělil, že vůči chování Stepana Ziminova nebyly vzneseny žádné stížnosti. Tato inkonzistence během odvolacího procesu pracovala v jeho prospěch.

„Sice jsme s odvoláním uspěli, ale budeme ještě muset zjistit, který zaměstnanec sepsal onu stížnost,“ sdělil Ziminovův právník ruským novinářům.

19.11.2018

Igor Nagavkin propuštěn!

Igor Nagavkin byl 16. listopadu propuštěn po třech letech z vězení. Za jeho propuštění jsme před několika týdny předali v Moskvě petici se 170 tisíci podpisy.

10.9.2018

Shawkan bude volný

Egyptský fotoreportér by měl být propuštěný - odseděl si ve vazbě už celý trest, který mu 8. září určil soud.

16.2.2018

Týden.cz: Výměna vězňů se možná bude týkat i Olega Sencova

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.