Stepan Ziminov, jeden z vězňů z Blatného náměstí, bude propuštěn na svobodu

22. června vyhověl regionální soud v Tveru žádosti Stepana Ziminova o podmínečné propuštění.

Podle informací deníku Novaja Gazeta bude Stepan Ziminov z trestanecké kolonie propuštěn buď 22. nebo 23. června, v závislosti na rychlosti doručení soudního rozhodnutí do kolonie.

Ziminovův právník pro Novaja Gazeta sdělil, že případ byl založen na nepodložené zprávě zaměstnance kolonie, které tvrdila, že Stepan Ziminov je „osobou se sklony k útokům“ na personál trestanecké kolonie. Zástupce ředitele kolonie pro oblast vzdělávání ovšem sdělil, že vůči chování Stepana Ziminova nebyly vzneseny žádné stížnosti. Tato inkonzistence během odvolacího procesu pracovala v jeho prospěch.

„Sice jsme s odvoláním uspěli, ale budeme ještě muset zjistit, který zaměstnanec sepsal onu stížnost,“ sdělil Ziminovův právník ruským novinářům.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

19.11.2016

Rosmit Mantilla propuštěn!

Rosmit Mantilla byl ve čtvrtek večer propuštěn!

1.12.2016

Rosmit propuštěn bez podmínky