Stepan Ziminov, jeden z vězňů z Blatného náměstí, bude propuštěn na svobodu

22. června vyhověl regionální soud v Tveru žádosti Stepana Ziminova o podmínečné propuštění.

Podle informací deníku Novaja Gazeta bude Stepan Ziminov z trestanecké kolonie propuštěn buď 22. nebo 23. června, v závislosti na rychlosti doručení soudního rozhodnutí do kolonie.

Ziminovův právník pro Novaja Gazeta sdělil, že případ byl založen na nepodložené zprávě zaměstnance kolonie, které tvrdila, že Stepan Ziminov je „osobou se sklony k útokům“ na personál trestanecké kolonie. Zástupce ředitele kolonie pro oblast vzdělávání ovšem sdělil, že vůči chování Stepana Ziminova nebyly vzneseny žádné stížnosti. Tato inkonzistence během odvolacího procesu pracovala v jeho prospěch.

„Sice jsme s odvoláním uspěli, ale budeme ještě muset zjistit, který zaměstnanec sepsal onu stížnost,“ sdělil Ziminovův právník ruským novinářům.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

19.11.2018

Igor Nagavkin propuštěn!

Igor Nagavkin byl 16. listopadu propuštěn po třech letech z vězení. Za jeho propuštění jsme před několika týdny předali v Moskvě petici se 170 tisíci podpisy.