Doktor Tun Aung poděkoval všem, kteří ho podporovali, když byl ve vězení

  Článek

Doktor Tun Aung má nyní možnost cestovat do zahraničí a vyhledat tam ošetření.

Současně poslal následující úžasnou zprávu, která děkuje Amnesty za všechno úsilí v jeho prospěch:

„Zdravím AI, její vedení, členy i podporovatele. Jsem nadšen Vaší podporou a aktivitami směřujícími k mému propuštění. Jsem taktéž AI vděčný za pokračující pomoc a asistenci. Práci AI sleduji už několik desetiletí. Poprvé jsem na AI narazil v souvislosti s jejím bojem za osvobození politických vězňů na Kubě. V té době bylo téměř nemožné něčeho podobného dosáhnout. Když jsem byl bezdůvodně zatčen a odsouzen, AI byla první organizací na kterou jsem pomyslel, a doufal jsem, že bude nějakým způsobem usilovat o moje propuštění. Když jsem se poprvé setkal se Zvláštním zpravodajem OSN pro lidská práva v Myanmaru, panem Thomasem Qjea Quintanou, zmínil jsem se mu o AI. Později ve vězeních v Sittwaji a v Inn Seinu jsem začal dostávat dopisy od členů AI. Byl to první záblesk světla v mých tehdejších temných dnech. Opravdu jsem věřil, že AI udělá pro mé propuštění vše, co bude v jejích silách. Po svém propuštění jsem byl ale opravdu ohromen rozsahem aktivit, které AI v mém případu vyvíjela. Cítil jsem ohromnou čest, že jsem byl součástí globální dopisovací kampaně v letech 2013 a 2014. Všechny tyto aktivity překračovaly mé nejdivočejší představy. Rozsah kampaně a stovky osobních dopisů, které byly napsány mně a mé rodině, jsem přijal velmi emocionálně a s pokorou. Jsem neskonale vděčný všem, kdo v mém případu vyvinuli tak neuvěřitelnou podporu a péči, ať už o mně nebo o mou rodinu. Upřímně podporuji veškeré budoucí snahy o propuštění dalších vězňů svědomí a ostatních neoprávněně uvězněných po celém světě. Bůh žehnej všem, kdo pracují pro úlevu utrpení všech utiskovaných a těm, kdo bojují za spravedlnost na tomto světě. 

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...