Dhondupa dnes ráno propustili z vězení

Tibeťana, který strávil přes šest let v čínském vězení za natočení dokumentu, dnes propustili na svobodu. Všem moc děkujeme za podporu jeho případu. Policie ho odpoledne odvezla do domu jeho sestry v Kotse v provincii Čching-chaj. Dhondup mluvil po telefonu se svým bratrancem Gyaljong Tsetrinem, který žije ve Švýcarsku. “Teď mám pocit, že uvnitř mám jen moře slz. Doufám, že mi brzy bude líp. Chtěl bych vyjádřit svou nejhlubší vděčnost za podporu, které se mi dostávalo po celou dobu mého věznění a chtěl bych se brzy setkat se svou rodinou.” Jeho manželka, Lhamo Tso, která žije v USA, k Dhondupovu propuštění uvedla: “Šest let nespravedlnosti a bolestivé počítání dnů dnes skončilo. Je to den neuvěřitelné radosti pro manželovy rodiče v Dharamsale, pro naše děti i pro mě. Těšíme se, až zase budeme spolu jako rodina.”

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.