Dhondupa dnes ráno propustili z vězení

Tibeťana, který strávil přes šest let v čínském vězení za natočení dokumentu, dnes propustili na svobodu. Všem moc děkujeme za podporu jeho případu. Policie ho odpoledne odvezla do domu jeho sestry v Kotse v provincii Čching-chaj. Dhondup mluvil po telefonu se svým bratrancem Gyaljong Tsetrinem, který žije ve Švýcarsku. “Teď mám pocit, že uvnitř mám jen moře slz. Doufám, že mi brzy bude líp. Chtěl bych vyjádřit svou nejhlubší vděčnost za podporu, které se mi dostávalo po celou dobu mého věznění a chtěl bych se brzy setkat se svou rodinou.” Jeho manželka, Lhamo Tso, která žije v USA, k Dhondupovu propuštění uvedla: “Šest let nespravedlnosti a bolestivé počítání dnů dnes skončilo. Je to den neuvěřitelné radosti pro manželovy rodiče v Dharamsale, pro naše děti i pro mě. Těšíme se, až zase budeme spolu jako rodina.”

18.5.2020

Deník N: Kritizovali Orbána na webu, v 6 ráno zazvonila policie

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.