Dhondupa dnes ráno propustili z vězení

Tibeťana, který strávil přes šest let v čínském vězení za natočení dokumentu, dnes propustili na svobodu. Všem moc děkujeme za podporu jeho případu. Policie ho odpoledne odvezla do domu jeho sestry v Kotse v provincii Čching-chaj. Dhondup mluvil po telefonu se svým bratrancem Gyaljong Tsetrinem, který žije ve Švýcarsku. “Teď mám pocit, že uvnitř mám jen moře slz. Doufám, že mi brzy bude líp. Chtěl bych vyjádřit svou nejhlubší vděčnost za podporu, které se mi dostávalo po celou dobu mého věznění a chtěl bych se brzy setkat se svou rodinou.” Jeho manželka, Lhamo Tso, která žije v USA, k Dhondupovu propuštění uvedla: “Šest let nespravedlnosti a bolestivé počítání dnů dnes skončilo. Je to den neuvěřitelné radosti pro manželovy rodiče v Dharamsale, pro naše děti i pro mě. Těšíme se, až zase budeme spolu jako rodina.”

27.6.2018

Trest smrti pro Nouru změněn!

Dne 26. června změnil súdánský soud rozsudek trestu smrti pro Nouru Husejnovou na pětileté vězení za zabití jejího manžela při sebeobraně během pokusu o znásilnění.

3.4.2018

Vítězství Amnesty: Tibetský filmař je volný

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

22.12.2017

Ona dnes o kampani MeToo. Jak ji berou Češi?