Proč potřebuji vaši pomoc

  Článek

Zastavte mučení   Mexiko publikován 3.8.2015

Dopis Yecenie Armenty, mučené vězenkyně v Mexiku, která prosí světovou veřejnost o pomoc, aby s ní byl veden férový proces.

Yecenia Armenta, Culiacán, Mexiko 10. července 2015

Drazí přátelé,

Píši vám z vězeňské cely v severním Mexiku. Teplota je tu vysoká: V letních měsících dosahuje 40 a více stupňů a uvnitř těchto cel jsme zbrocení potem.

Tři roky: Viděla jsem přicházet a pak mizet léto, přijíždět lidi a pak odjíždět a během této doby vyrůstají moje děti, mimo prostor těchto zdí. Tři roky změn a v pohybu, ale pořád zůstávám tady, Někdy, musím se přiznat, se cítím hodně unavená a poražená.

Cítila jsem se užitečná, pak mě mučili

Než se to všechno stalo, myslím, že jsem byla užitečná společnosti a ráda jsem se starala o druhé. Pak mě ale začala mučit mexická policie. Mučili mě fyzicky, psychicky i sexuálně. Pak mě obvinili z trestného činu, který  jsem nikdy nespáchala.

„Mexické úřady musí vědět, že se svět dívá. Potřebuji vaši pomoc.“ Yecenia

Stejné úřady nyní stojí v cestě mému propuštění – odpírají mi spravedlnost. Musí vědět, že se svět dívá. Proto potřebuji vaši pomoc. Bez vás na mě zapomenou.

Myslím, že hodně lidí se ztotožní s mým příběhem. Lidé z Amnesty mě nedávno navštívili a řekli mi o ostatních, jako je Claudia Medina, která má podobné zkušenosti jako já, a která byla propuštěna díky solidaritě a tlaku tisíců lidí jako vy po celém světě. Doufám v naději a jsem vám vděčná.

Toužím po svobodě

Brala jsem svého syna na hodiny plavání. Vzpomínám si jak všechny ostatní děti soutěžily mezi sebou, kdo je nejrychlejší nebo nejsilnější. Ne tak můj syn. Neplaval. Místo toho šťastně a volně plaval uprostřed bazénu, zatímco ostatní závodili kolem něj.  Pohupoval se bezstarostně nahoru a dolů a já se bála, jestli je jeho chování v pořádku. Pak jsem si uvědomila, jak jsem byla ráda, že může být sám sebou. Všichni by měli mít možnost být sami sebou. Svoboda je životně důležitá pro všechny lidské bytosti. Svoboda nám pomáhá dýchat a pomáhá nám plně prožít život.

Také bych chtěla být volná, být sama sebou, taková, jaká jsem.

Věřím, že mi pomůžete domoci se spravedlnosti

Nechci tu strávit další den. Chci, aby byl můj příběh slyšen, a vás, drazí přátelé, žádám o pomoc. Potřebuji vaši pomoc, abych se domohla spravedlnosti ze strany státních orgánů, a věřím a doufám v to.

Mezitím se budu zde v mé cele modlit, aby všechno dopadlo dobře.

S láskou

Yecenia

 

 

Yecenia Armenta byla zatčen v roce 2012, byla mučena, aby podepsala přiznání k trestnému činu, ona který, jak říká, nespáchala. Připojte se k nám v požadavku na její okamžité propuštění. Yecenia si zaslouží svobodu a vidět, jak jsou její mučitelé postaveni před soud.

Aktuální petice

  Mexiko

Mexický obránce práv na ochranu životního prostředí zabit

Samir Flores Soberanes, obránce životního prostředí, země a teritorií v Mexiku byl kvůli svým aktivitám zabit.

 

Aktuální počet podpisů: 537 Náš cíl: 1000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...