Narges píše z vězení - chybí jí děti a popisuje podmínky ve vězení Evin

Narges Mohammadi napsala otevřený dopis, ve kterém popisuje své pocity. Dopis se převážně věnuje jejím dvěma dětem, které 17. července opustily zemi. Narges popisuje pocity viny a smutku, že nemůže být s nimi a dále podmínky, kterým čelí spolu s ostatními ve vězení Evin. V dopise jsou také zahrnuty vzpomínky na den, kdy byla Narges zatčena v přítomnosti svých rodičů i dětí. Ztráta kontaktu s dětmi je hlavním předmětem stížností. Narges je ve vězeňském bloku s dalšími 20 ženami, některé jsou také matky, bez možnosti vlastnictví telefonu, který by jim zajistil kontakt s dětmi. Narges dokonce napsala žádost státnímu zástupci v Teheránu, který ji však odmítl se slovy, že kvůli jejím přestupkům jí telefon nebude umožněn.
Narges měla být k soudu předvolána 6. července, ale úřady ji termín odložily a stále se neví, kdy bude souzena. Její manžel, Taghi Ramani, který již opustil zemi, vyjádřil znepokojení nad možností nejvyšší sazby pro všechny přečiny, z kterých je obviněna. Takové jednání je ovšem protiprávní, vzhledem k tomu, že je domlouváno prostřednictvím korespondence mezi ministerstvem a soudem.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.