Narges píše z vězení - chybí jí děti a popisuje podmínky ve vězení Evin

Narges Mohammadi napsala otevřený dopis, ve kterém popisuje své pocity. Dopis se převážně věnuje jejím dvěma dětem, které 17. července opustily zemi. Narges popisuje pocity viny a smutku, že nemůže být s nimi a dále podmínky, kterým čelí spolu s ostatními ve vězení Evin. V dopise jsou také zahrnuty vzpomínky na den, kdy byla Narges zatčena v přítomnosti svých rodičů i dětí. Ztráta kontaktu s dětmi je hlavním předmětem stížností. Narges je ve vězeňském bloku s dalšími 20 ženami, některé jsou také matky, bez možnosti vlastnictví telefonu, který by jim zajistil kontakt s dětmi. Narges dokonce napsala žádost státnímu zástupci v Teheránu, který ji však odmítl se slovy, že kvůli jejím přestupkům jí telefon nebude umožněn.
Narges měla být k soudu předvolána 6. července, ale úřady ji termín odložily a stále se neví, kdy bude souzena. Její manžel, Taghi Ramani, který již opustil zemi, vyjádřil znepokojení nad možností nejvyšší sazby pro všechny přečiny, z kterých je obviněna. Takové jednání je ovšem protiprávní, vzhledem k tomu, že je domlouváno prostřednictvím korespondence mezi ministerstvem a soudem.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

17.10.2016

Špatné podmínky v newyorském ženském vězení?

5.8.2016

Domácí vězení prodlouženo a Natálie děkuje za podporu!

25.4.2016

Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení