Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

Úspěch

Vietnamská vláda plánuje u příležitosti 70. výročí od vyhlášení Deklarace nezávislosti Vietnamské demokratické republiky propustit 17 000 vězňů.

Amnesty International proto bude apelovat na vietnamskou vládu, aby v rámci amnestie propustila i vězně svědomí. Česká sekce Amnesty International se v červnu 2015 připojila k výzvě za propuštění Tran Huynh Duy Thuce. Ten byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 16 letům vězení. A důvod? Na svém blogu volal po politických reformách a zlepšení lidských práv ve Vietnamu. Ve vězení je už šestým rokem. Petici za jeho propuštění podepsalo téměř 2300 Čechů.

Výzvu s podpisy pošleme tento týden vietnamským vládním představitelům a vietnamskému velvyslanci v ČR a budeme žádat, aby byl Tran Huynh Duy Thuc v září propuštěn. Petici můžete stále ještě podepsat zde.

7.5.2018

Vazba znovu prodloužena...

27.4.2018

Mahadine je volný!

26.4.2018

Turecko a klima strachu: Tvrdé zákroky vlády dusí občanskou společnost

Vytrvalý a eskalující tlak omezil práci obránců lidských práv a zanechal většinu společnosti ve stavu neustálého strachu.

26.4.2018

Represe proti disentu mají nevyhnutelně neblahý dopad na svobodu projevu

Právnička a obhájkyně lidských práv Eren Keskin, který čelí až 140 různým obviněním za své nenásilné aktivity uvedla: „Snažím se, abych i přes všechna obvinění dál vyjadřovala své názory svobodně, ale jsem si také vědoma, že dvakrát přemýšlím, než něco řeknu nebo napíšu."