Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

Úspěch

Vietnamská vláda plánuje u příležitosti 70. výročí od vyhlášení Deklarace nezávislosti Vietnamské demokratické republiky propustit 17 000 vězňů.

Amnesty International proto bude apelovat na vietnamskou vládu, aby v rámci amnestie propustila i vězně svědomí. Česká sekce Amnesty International se v červnu 2015 připojila k výzvě za propuštění Tran Huynh Duy Thuce. Ten byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 16 letům vězení. A důvod? Na svém blogu volal po politických reformách a zlepšení lidských práv ve Vietnamu. Ve vězení je už šestým rokem. Petici za jeho propuštění podepsalo téměř 2300 Čechů.

Výzvu s podpisy pošleme tento týden vietnamským vládním představitelům a vietnamskému velvyslanci v ČR a budeme žádat, aby byl Tran Huynh Duy Thuc v září propuštěn. Petici můžete stále ještě podepsat zde.

13.6.2016

České shromažďovací právo v ohrožení?

Amnesty jednala s magistrátem - a máme výsledky!

7.6.2016

Brazílie nastoupila přímou cestu k zopakování chyb z fotbalového šampionátu na olympiádě

Amnesty pár týdnů před začátkem olympiády připomíná lidskoprávní rizika v Brazílii.

31.5.2016

Ázerbájdžán: Novinářka Chadídža Ismailová je na svobodě, její odsouzení musí být však plně zrušeno

25.5.2016

Výsledky kampaně Jsme v jednom týmu - i díky vám!

Desítky vzkazů, tisíce podpisů, zájem médií a především - viditelnost pro ruské ochránce lidských práv!