Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

Úspěch

Vietnamská vláda plánuje u příležitosti 70. výročí od vyhlášení Deklarace nezávislosti Vietnamské demokratické republiky propustit 17 000 vězňů.

Amnesty International proto bude apelovat na vietnamskou vládu, aby v rámci amnestie propustila i vězně svědomí. Česká sekce Amnesty International se v červnu 2015 připojila k výzvě za propuštění Tran Huynh Duy Thuce. Ten byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 16 letům vězení. A důvod? Na svém blogu volal po politických reformách a zlepšení lidských práv ve Vietnamu. Ve vězení je už šestým rokem. Petici za jeho propuštění podepsalo téměř 2300 Čechů.

Výzvu s podpisy pošleme tento týden vietnamským vládním představitelům a vietnamskému velvyslanci v ČR a budeme žádat, aby byl Tran Huynh Duy Thuc v září propuštěn. Petici můžete stále ještě podepsat zde.

31.10.2017

Lidovky.cz: Konec anonymity na internetu v Rusku

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.

27.10.2017

Su Čchang-lan propuštěna!

Su Čchang-lan byla ve čtvrtek 26. 10 propuštěna z detenčního zařízení, kde byla tři roky držena.

25.10.2017

Rusko: podmínky přepravy vězňů připomínají éru gulagů

Vězni v Rusku musí snášet často celé týdny otřesné podmínky, když je ve stísněných vlacích bez oken transportují do nápravných pracovních kolonií ve vzdálených částech země.