Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

Úspěch

Vietnamská vláda plánuje u příležitosti 70. výročí od vyhlášení Deklarace nezávislosti Vietnamské demokratické republiky propustit 17 000 vězňů.

Amnesty International proto bude apelovat na vietnamskou vládu, aby v rámci amnestie propustila i vězně svědomí. Česká sekce Amnesty International se v červnu 2015 připojila k výzvě za propuštění Tran Huynh Duy Thuce. Ten byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 16 letům vězení. A důvod? Na svém blogu volal po politických reformách a zlepšení lidských práv ve Vietnamu. Ve vězení je už šestým rokem. Petici za jeho propuštění podepsalo téměř 2300 Čechů.

Výzvu s podpisy pošleme tento týden vietnamským vládním představitelům a vietnamskému velvyslanci v ČR a budeme žádat, aby byl Tran Huynh Duy Thuc v září propuštěn. Petici můžete stále ještě podepsat zde.

4.7.2017

Hrdinové mezi námi

O odkazu zatčeného šéfa Amnesty Turecko Tanera Kiliçe.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po

21.6.2017

Saúdská Arábie: Propusťte bloggera Raifa Badawího, který je po pěti letech stále za mřížemi

Pět let boje za Raífa nekončí.