Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

  Článek

Vietnamská vláda plánuje u příležitosti 70. výročí od vyhlášení Deklarace nezávislosti Vietnamské demokratické republiky propustit 17 000 vězňů.

Amnesty International proto bude apelovat na vietnamskou vládu, aby v rámci amnestie propustila i vězně svědomí. Česká sekce Amnesty International se v červnu 2015 připojila k výzvě za propuštění Tran Huynh Duy Thuce. Ten byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 16 letům vězení. A důvod? Na svém blogu volal po politických reformách a zlepšení lidských práv ve Vietnamu. Ve vězení je už šestým rokem. Petici za jeho propuštění podepsalo téměř 2300 Čechů.

Výzvu s podpisy pošleme tento týden vietnamským vládním představitelům a vietnamskému velvyslanci v ČR a budeme žádat, aby byl Tran Huynh Duy Thuc v září propuštěn. Petici můžete stále ještě podepsat zde.

Aktuální petice

  Vietnam

Uvězněna za podporu rodin politických vězňů. Nenechme to tak!

Vietnamská prodemokratická aktivistka Nguyễn Thúy Hạnh byla v dubnu 2021 zatčena a obviněna z podrývání Vietnamské republiky kvůli fondu na pomoc politickým vězňům a jejich rodinám. V případě odsouzení jí hrozí až dvacet let vězení.

 

Aktuální počet podpisů: 2455 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...