Artjom Savjolov byl propuštěn z vězení

Úspěch

Artjom Savjolov byl podle všeho  propuštěn z vězení, a to 31. prosince 2014. Vyškrtnut byl už také ze seznamu politických vězňů v Rusku. 17. září loňského roku pak Evropský soud pro lidská práva rozhodl, že byl společně s ostatními z Bolotného případu vězněn neoprávněně. Mělo by jim připadnout finanční odškodnění.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.