Artjom Savjolov byl propuštěn z vězení

Úspěch

Artjom Savjolov byl podle všeho  propuštěn z vězení, a to 31. prosince 2014. Vyškrtnut byl už také ze seznamu politických vězňů v Rusku. 17. září loňského roku pak Evropský soud pro lidská práva rozhodl, že byl společně s ostatními z Bolotného případu vězněn neoprávněně. Mělo by jim připadnout finanční odškodnění.

2.12.2019

Muhammad Ismail je na svobodě!

Profesor Muhammad Ismail, kterému za otevřenou kritiku státních ozbrojených složek hrozilo až sedm let vězení, byl propuštěn na kauci.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.