Další rodiny násilně vystěhováni ze svých domovů

Situace v Badia East zůstává neutěšená. 24. září letošního roku bylo opět násilně vystěhováno několik rodin a následně strženy jejich domy. V porovnání se situací z roku 2013 ovšem za touto akcí oficiálně nestojí vláda v Lagosu. Zodpovědná je za ni rodina Ojora Chieftaincy, která si pozemky pod strženými domy nárokuje. Nigérijské úřady se nijak nevyjádřily, Obyvatelé oblasti nicméně tvrdí, že demolicím osobně přihlížel úředník státní komise pro plánování a rozvoj, což by naznačovalo, že se ve skutečnosti opravdu jedná o skryté pokračování akce započaté v roce 2013. Ta byla přerušena na nátlak místních i mezinárodních nevládních organizací.

20.4.2018

Irák: Ženy a děti vnímané jako navázané na IS čelí věznění a sexuálnímu zneužívání

Nová výzkumná zpráva odhaluje hromadné trestání žen a dětí za to, že jsou spřízněné, ačkoli vzdáleně, s muži spojenými s IS nebo s útěkem z pevností IS.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“