Další rodiny násilně vystěhováni ze svých domovů

Situace v Badia East zůstává neutěšená. 24. září letošního roku bylo opět násilně vystěhováno několik rodin a následně strženy jejich domy. V porovnání se situací z roku 2013 ovšem za touto akcí oficiálně nestojí vláda v Lagosu. Zodpovědná je za ni rodina Ojora Chieftaincy, která si pozemky pod strženými domy nárokuje. Nigérijské úřady se nijak nevyjádřily, Obyvatelé oblasti nicméně tvrdí, že demolicím osobně přihlížel úředník státní komise pro plánování a rozvoj, což by naznačovalo, že se ve skutečnosti opravdu jedná o skryté pokračování akce započaté v roce 2013. Ta byla přerušena na nátlak místních i mezinárodních nevládních organizací.

17.1.2017

EU: Orwelovské protiteroristické zákony zbavují práv pod zástěrkou jejich ochrany

Nové zákony ženou Evropu do nebezpečného stavu permanentní sekuritizace, tvrdí Amnesty International ve veřejné komplexní lidskoprávní analýze protiteroristických opatření, napříč 14 členskými státy EU.

11.11.2015

Delta Nigeru: Nepravdivá tvrzení společnosti Shell o znečištění ropou znovu odhalena

Tvrzení ropného gigantu Shell o vyčištění silně poničené oblasti delty Nigeru jsou očividně nepravdivé, zveřejnili ve své zprávě Amnesty International a Centrum pro životní prostředí, lidská práva a rozvoj (CEHRD).