Další rodiny násilně vystěhováni ze svých domovů

Situace v Badia East zůstává neutěšená. 24. září letošního roku bylo opět násilně vystěhováno několik rodin a následně strženy jejich domy. V porovnání se situací z roku 2013 ovšem za touto akcí oficiálně nestojí vláda v Lagosu. Zodpovědná je za ni rodina Ojora Chieftaincy, která si pozemky pod strženými domy nárokuje. Nigérijské úřady se nijak nevyjádřily, Obyvatelé oblasti nicméně tvrdí, že demolicím osobně přihlížel úředník státní komise pro plánování a rozvoj, což by naznačovalo, že se ve skutečnosti opravdu jedná o skryté pokračování akce započaté v roce 2013. Ta byla přerušena na nátlak místních i mezinárodních nevládních organizací.

3.9.2019

MYANMAR: 2. VÝROČÍ MASAKRU ROHINGŮ? NESPRAVEDLNOST POKRAČUJE

V těchto dnech uplynulo dvouleté výročí od masakru komunity Rohingů v Barmě/Myanmaru. Nastala konečně spravedlnost?

23.7.2019

Izrael: Bourání domů Palestinců je porušením mezinárodního práva

Izraelské úřady začaly s demolicí bytových domů v oblasti okupovaného Západního břehu Jordánu, který je pod přímou správou Palestinců. Nelegální postup Izraele kritizuje kromě Amnesty i Evropská unie.

19.2.2019

Izrael/Palestina: Online rezervační weby podporují rozšiřování osad a profitují z válečných zločinů

Airbnb, Booking.com, Expedia a TripAdvisor aktivně přispívají k porušování lidských práv Palestinců a Palestinek.