Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

Protesty proti čínské nadvládě Tibetu neustávají. Za zmínku stojí například protesty z prosince roku 2014 v oblasti  S'-čchuan, které následovaly sérii upálení na znamení nesouhlasu s čínskou vládou. Policie začala do pokojného davu pálit, několik mnichů zranila. Použit byl také slzný plyn. Letos v červenci bylo hlášeno zatím poslední upálení, a to v prefektuře Kyegudo. Došlo k němu den poté, co americké ministerstvo zahraničí ústy Johna Kerryho vyzvalo čínskou vládu k dodržování lidských práv v Tibetu a k pokračování dialogu o jeho autonomiii. Himalájská oblast je pod kontrolou čínských autorit od roku 1950, kdy ji "mírově osvobodila" čínská armáda.

11.7.2016

Aktuálně.cz o Amnesty aplikaci pro Rio

8.7.2016

ČT o zadržených čínských právnících

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.