Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

Protesty proti čínské nadvládě Tibetu neustávají. Za zmínku stojí například protesty z prosince roku 2014 v oblasti  S'-čchuan, které následovaly sérii upálení na znamení nesouhlasu s čínskou vládou. Policie začala do pokojného davu pálit, několik mnichů zranila. Použit byl také slzný plyn. Letos v červenci bylo hlášeno zatím poslední upálení, a to v prefektuře Kyegudo. Došlo k němu den poté, co americké ministerstvo zahraničí ústy Johna Kerryho vyzvalo čínskou vládu k dodržování lidských práv v Tibetu a k pokračování dialogu o jeho autonomiii. Himalájská oblast je pod kontrolou čínských autorit od roku 1950, kdy ji "mírově osvobodila" čínská armáda.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

14.3.2019

Lidskoprávní situace v Polsku a Maďarsku: experti Amnesty v Praze

Zhoršující se situace lidských práv u našich sousedů ohrožuje celou Evropu. Odborníci Amnesty přijeli diskutovat s českými politiky a úřady.

13.3.2019

18. 3. v 11:00: Předávka petice - přijďte před íránskou ambasádu!

Petici za Nasrín předáme v pondělí 18. března osobně v 11 hodin. Připomeneme si nejenom 33 let, které by měla Nasrín odsedět ve vězení ale i neuvěřitelných 148 ran bičem.

13.3.2019

Lidovky.cz ke Dni Tibetu před čínskou ambasádou