Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

Protesty proti čínské nadvládě Tibetu neustávají. Za zmínku stojí například protesty z prosince roku 2014 v oblasti  S'-čchuan, které následovaly sérii upálení na znamení nesouhlasu s čínskou vládou. Policie začala do pokojného davu pálit, několik mnichů zranila. Použit byl také slzný plyn. Letos v červenci bylo hlášeno zatím poslední upálení, a to v prefektuře Kyegudo. Došlo k němu den poté, co americké ministerstvo zahraničí ústy Johna Kerryho vyzvalo čínskou vládu k dodržování lidských práv v Tibetu a k pokračování dialogu o jeho autonomiii. Himalájská oblast je pod kontrolou čínských autorit od roku 1950, kdy ji "mírově osvobodila" čínská armáda.

4.10.2016

Noviny AI Brno k 25 letům Amnesty v Česku

2.9.2016

DRK: Díky vaší podpoře jsou Fred a Yves na svobodě!

Konžští aktivisté Fred Bauma a Yves Makwambala byli minulý týden propuštěni jako svobodní lidé – další úspěch pro celosvětovou dopisovou kampaň Amnesty International Maraton psaní dopisů!

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.

22.8.2016

Týden.cz o zatčení malajsijského rappera při natáčení v mešitě