Kuba: Nový přístup vlády k opozici po milosti pro kritika?

  Článek

Svoboda slova a vězni svědomí   Kuba publikován 21.10.2015

Kubánský graffiti umělec byl náhle propuštěn z vězení na předměstí Havany

Danilo Maldonado Machado, kubánský graffiti umělec, se po téměř roce věznění dočkal propuštění. Jeho propuštění by mělo předznamenat nový přístup k opozici a svobodě slova, uvádí Amnesty International.

Danilo byl zatčen 25. prosince poté, co policie našla v taxi, kterým jel, dvě prasata s nápisy Fidel a Raúl. Zvířata vezl na vánoční výstavu. Poté byl Danilo uvězněn, aniž by se konal soudní proces. Propuštění z věznice Valle Grande na předměstí Havany bylo nečekané.

"Danilovo propuštění je skvělá novinka, ale neměl být ani nikdy zavřen. Svobodné vyjádření názoru není zločin," uvedla Erika Guevara-Rosas, ředitelka Amnestay International pro Americký kontinent. "Věci se potřebují rychle změnit, pokud to Kuba myslí s respektováním lidských práv, včetně práv opozice, skutečně vážně."

Aktuální petice

  Kuba

Za kritiku vlády si vysloužil devítiletý trest.
Pomozte s námi kubánskému hudebníkovi
na svobodu

Kubánský zpěvák Maykel Castillo Pérez si kvůli kritice vlády ve vězení odpykává devítiletý trest. Již několik měsíců je na samotce a nemá přístup k potřebné lékařské péči. Amnesty žádá jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 1661 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...