Kuba: Nový přístup vlády k opozici po milosti pro kritika?

Úspěch

Kubánský graffiti umělec byl náhle propuštěn z vězení na předměstí Havany

Danilo Maldonado Machado, kubánský graffiti umělec, se po téměř roce věznění dočkal propuštění. Jeho propuštění by mělo předznamenat nový přístup k opozici a svobodě slova, uvádí Amnesty International.

Danilo byl zatčen 25. prosince poté, co policie našla v taxi, kterým jel, dvě prasata s nápisy Fidel a Raúl. Zvířata vezl na vánoční výstavu. Poté byl Danilo uvězněn, aniž by se konal soudní proces. Propuštění z věznice Valle Grande na předměstí Havany bylo nečekané.

"Danilovo propuštění je skvělá novinka, ale neměl být ani nikdy zavřen. Svobodné vyjádření názoru není zločin," uvedla Erika Guevara-Rosas, ředitelka Amnestay International pro Americký kontinent. "Věci se potřebují rychle změnit, pokud to Kuba myslí s respektováním lidských práv, včetně práv opozice, skutečně vážně."

Původní zdroj: Kubánský graffiti umělec byl náhle propuštěn z vězení na předměstí Havany

20.6.2017

“DARUJ DOMOV”: Obrovský globální koncert na podporu solidarity s uprchlíky

1 000 hudebníků bude v září hrát po celém světě na akcích pořádaných Amnesty International a Sofar Sounds. V České republice se k nim přidá například zpěvačka Katarzia!

30.3.2017

Slabikář poslán Tašimu

Dne 28. 3. jsme odeslali z pošty na Karlově náměstí v Praze Česko – tibetský slabikář. Ten zanedlouho doputuje do Tibetu jako vyjádření naděje a solidarity pro Tašiho ve vězení. Když už se tibetské děti nemohou učit svému jazyku, my jsme se alespoň protestně naučili psát tibetská slovíčka.

2.8.2016

Art for Amnesty: letní novinky od hvězd street artu

Mikuláš Zipper a Pasta Oner vytvořili další grafiky pro Amnesty. Nenechte si je ujít!

10.12.2016

Týden s Maratonem psaní dopisů

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!