Chen Zhenping vzkazuje: "Díky všem z České republiky za podporu!"

Úspěch

Cheng Zhenping se ve Finsku shledala se svou rodinou.

Chen Zhenping, členka hnutí Fa-lun-kung, se v březnu tohoto roku dočkala po 6,5 letech propuštění a 9. října dorazila do Helsinek, kde se konečně shledala se svou rodinou. Prostřednictvím své dcery posíláme všem, kdo jí podporovali, poděkování.

"Chceme společně s matkou poděkovat českým příznivcům Amnesty International za velkou podporu. Zvláštní poděkování pak patří brněnské skupině Amnesty International, která kromě podpisů pořádala za propuštění i řadu benefičních akcí. Velmi si podpory vážíme a vždy pro nás byla nesmírným posilněním. Děkuji vám všem."

Původní zdroj: Cheng Zhenping se ve Finsku shledala se svou rodinou.

21.9.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.

9.1.2017

Živá knihovna s náboženskými menšinami. Když se potká muslim, křesťanka, budhistka a Falun gong…

Brněnská skupina AI uspořádala v rámci Týdne lidských práv Živou knihovnu s náboženskými menšinami.

2.3.2017

OSN: Rusko s Čínou zneužívají právo veta

Rusko a Čína již poněkolikáté zneužily práva veta na setkání Bezpečnostní rady OSN. Tentokrát veto zaznělo dne 28. února 2017 v průběhu hlasování o návrhu rezoluce, jejíž cílem bylo nestranné určení odpovědnosti za používání a výrobu chemických zbraní v Sýrii.

18.8.2016

Sýrie: šokující zpráva o týrání, nelidských podmínkách a hromadných úmrtích ve vládních věznicích

V syrských věznicích a detencích umírá 300 lidí měsíčně. Mnozí jsou umučeni.