© Amnesty International

Lídři G20 musí ukázat státnictví

  Článek

Migrace publikován 16.11.2015

V souvislosti s pařížskými útoky apeluje Amnesty na světové lídry: buďte opravdoví státníci nesnižujte se k anti-uprchlické rétorice!

John Dalhuisen, ředitel Amnesty International pro Evropu a Střední Asii:

"Tragické události v Paříži ohromily a znechutily svět. Naše srdce a myšlenky jsou se všemi obětmi tohoto brutálního útoku a jejich blízkými. Na terorismus musíme vždy reagovat rezolutně, s maximálním ohledem na bezpečnost a dodržování lidských práv."
"Teď je také čas pro světové lídry, aby prokázali opravdové státnictví a odmítli se podřídit anti-uprchlické rétorice, která už z některých stran zaznívá. Musíme mít na paměti, že mnozí z těch, kteří se snaží najít útočiště v Evropě, prchají před násilím, strachem a konfliktem šířeným právě takzvaným Islámským státem v Sýrii nebo Iráku."
"Právě teď Evropa čelí dvěma naléhavých problémům. Prvním z nich je dlouhotrvající hrozba terorismu. Druhý, novější, je zvýšený počet uprchlíků a žadatelů o azyl na evropských hranicích. Nejsou to stejné výzvy a pouze jedna z nich je opravdu hrozba. Evropští lídři je musí pečlivě rozlišovat a ukázat, že bezpečnost Evropy neznamená obrátit se zády ke globální uprchlické krizi, ale organizované, řádné a humánní přijímání těch, kteří prchají před podobnými hrůzami, jaké zažila Paříž v pátek."

Aktuální petice

  Bangladéš

Bangladéš přesouvá rohingské uprchlíky na odlehlý ostrov - zastavme to!

Bangladéšské úřady v prosinci 2020 přesunuly na šestnáct set příslušníků rohingské menšiny na odlehlý ostrov Bhasan Čár (Bhasan Char) v Bengálském zálivu.

 

Aktuální počet podpisů: 3476 Náš cíl: 4000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...