Už jen rok ve vězení? Dopisy od AI zabraly

Tun Aung se dočkal několika snížení svého trestu, a podle Myanmarské Národní Komisí pro Lidská Práva (MNHC) si má ve vězení odpykat už jen rok a jeden měsíc. „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání Komise tyto dopisy předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení,“ uvádí dopis adresovaný členu AI, který podepsal a odeslal předseda Komise Sit Myaing. Snažíme se potvrdit přesné datum jeho propuštění. MNHC také tvrdí, že Tun Aung má přístup k běžné lékařské péči včetně specializované léčby, a jeho rodina ho ve vězení v Inseinu může navštěvovat.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

5.8.2016

Domácí vězení prodlouženo a Natálie děkuje za podporu!

10.12.2016

Týden s Maratonem psaní dopisů

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!

17.10.2016

Špatné podmínky v newyorském ženském vězení?