Už jen rok ve vězení? Dopisy od AI zabraly

Tun Aung se dočkal několika snížení svého trestu, a podle Myanmarské Národní Komisí pro Lidská Práva (MNHC) si má ve vězení odpykat už jen rok a jeden měsíc. „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání Komise tyto dopisy předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení,“ uvádí dopis adresovaný členu AI, který podepsal a odeslal předseda Komise Sit Myaing. Snažíme se potvrdit přesné datum jeho propuštění. MNHC také tvrdí, že Tun Aung má přístup k běžné lékařské péči včetně specializované léčby, a jeho rodina ho ve vězení v Inseinu může navštěvovat.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

21.2.2018

Teodora del Carmen Vásquezová je na svobodě!

V roce 2008 byla Teodora odsouzena k třiceti rokům vězení za vraždu poté, co porodila mrtvé dítě.