Už jen rok ve vězení? Dopisy od AI zabraly

Článek

Tun Aung se dočkal několika snížení svého trestu, a podle Myanmarské Národní Komisí pro Lidská Práva (MNHC) si má ve vězení odpykat už jen rok a jeden měsíc. „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání Komise tyto dopisy předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení,“ uvádí dopis adresovaný členu AI, který podepsal a odeslal předseda Komise Sit Myaing. Snažíme se potvrdit přesné datum jeho propuštění. MNHC také tvrdí, že Tun Aung má přístup k běžné lékařské péči včetně specializované léčby, a jeho rodina ho ve vězení v Inseinu může navštěvovat.

Aktuální petice

Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu