Koshenko might be released into home treatment

Článek

Today, Checkhov town court in Moscow region supported a request by the psychiatric hospital where Mikhail Kosenko is being treated and ruled that Mikhail no longer needs to be treated in a hospital but could be discharged and continued his treatment at home. The prosecutor's office tried to contest the judgement; the requests, however, were rejected. The prosecutor's office can still appeal against this court decision within 10 days. If not, than the decision comes into force and within month from that Mikhail will be released. Russian website Grani.ru quoted Ksenia Kosenko who said that she "did not believe until the last moment that the decision will be positive." She also posted a thanking message on her Facebook to all the supportem, adding that she hopes that the next time, Michail will be able to thank them by himself.

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2207 Náš cíl: 3000

Podepíšu