Trest pro Meriam nebude v nejbližší době vykonán

27. května porodila Meriam Yehya Ibrahim holčičku ve vězeňské klinice. V současné době zůstává ve vězení spolu se svými dvěma dětmi. Trest, který byl Meriam uložen, nebude vykonán ihned. Podle súdánského trestního zákoníku nemůže být žena, která je v pokročilém těhotenství, popravena před tím, než dítě porodí a bude se o něj dva roky starat. Více než 1.012.765 lidí po celém světě vyjádřili svou podporu a zapojili se v kampani Amnesty International pro okamžité a bezpodmínečné propuštění Meriam. Tamější tým monitoruje situaci Meriam i její rodiny.

3.10.2018

Týden.cz o popravě Kurdky za vraždu manžela

29.8.2018

respekt: Saúdskoarabské aktivistce hrozí trest smrti

12.4.2018

Trest smrti 2017: Subsaharská Afrika je "maják naděje" pro konec poprav a trestu smrti ve světě

Rok 2017 přinesl pozitivní zprávy ohledně trestu smrti a poprav ve světě - čísla se snižují, zemí bez trestu smrti přibývá.

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.