Trest pro Meriam nebude v nejbližší době vykonán

27. května porodila Meriam Yehya Ibrahim holčičku ve vězeňské klinice. V současné době zůstává ve vězení spolu se svými dvěma dětmi. Trest, který byl Meriam uložen, nebude vykonán ihned. Podle súdánského trestního zákoníku nemůže být žena, která je v pokročilém těhotenství, popravena před tím, než dítě porodí a bude se o něj dva roky starat. Více než 1.012.765 lidí po celém světě vyjádřili svou podporu a zapojili se v kampani Amnesty International pro okamžité a bezpodmínečné propuštění Meriam. Tamější tým monitoruje situaci Meriam i její rodiny.

10.10.2019

Malajsie: Nespravedlivé soudní procesy, tajné tresty smrti a odsouzení za drogové přestupky odhalují krutost trestu smrti

Je Světový den proti trestu smrti. Malajsie musí s novou legislativou začít plnit slib ohledně jeho zrušení.

10.4.2019

Trest smrti v roce 2018: Dramatický pokles v celosvětových popravách

Celosvětové popravy poklesly o 31% a dosáhly nejnižší úrovně nejméně za dekádu. Několik zemí ale zaznamenalo nárůst v popravách - Bělorusko, Japonsko, Singapur, Jižního Súdán nebo USA. Thajsko obnovilo popravy, Srí Lanka hrozila, že ho bude následovat. Čína zůstala největším světovým popravčím, následovaná Íránem, Saúdskou Arábií, Vietnamem a Irákem.