Trest pro Meriam nebude v nejbližší době vykonán

27. května porodila Meriam Yehya Ibrahim holčičku ve vězeňské klinice. V současné době zůstává ve vězení spolu se svými dvěma dětmi. Trest, který byl Meriam uložen, nebude vykonán ihned. Podle súdánského trestního zákoníku nemůže být žena, která je v pokročilém těhotenství, popravena před tím, než dítě porodí a bude se o něj dva roky starat. Více než 1.012.765 lidí po celém světě vyjádřili svou podporu a zapojili se v kampani Amnesty International pro okamžité a bezpodmínečné propuštění Meriam. Tamější tým monitoruje situaci Meriam i její rodiny.

12.4.2018

Trest smrti 2017: Subsaharská Afrika je "maják naděje" pro konec poprav a trestu smrti ve světě

Rok 2017 přinesl pozitivní zprávy ohledně trestu smrti a poprav ve světě - čísla se snižují, zemí bez trestu smrti přibývá.

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.

11.10.2017

Singapur stále popravuje za drogové delikty. Reformy nepomáhají

Singapur pokračuje v letitém porušování mezinárodního práva – odsuzuje lidi k trestu smrti povinně, bez vlivu názoru soudce.

31.8.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.