Už dva roky ve vězení - nespravedlivě!

17. června 2014 to budou přesně dva roky, které Raif Badawi strávil za mřížemi kvůli svému poklidnému aktivismu na internetu. Sedmiletý trest mu by zvýšen na deset a 600 ran bičem na rovných 1000. Kromě toho musí zaplatit milion saúdských riyalů (asi 266.630 amerických dolarů). Na deset let mu také bylo zakázáno cestovat a vystupovat v médiích. Raif Badawi ještě čeká na svůj poslední rozsudek. Jeho právník, Waleed Abu al-Khair, je rovněž ve vězení. Hrozí mu obvinění za jeho poklidný aktivismus. Raif Badawi byl obviněn z „odpadlictví od víry“, zločinem, který je možno v Saúdské Arábii uložit trest smrti. Ve vězení v Brimanu je držen od 17. června 2012. Raif sám popsal stránku, kterou vytvořil, následovně: „Saúdská Liberální síť je liberální fórum, které se vyznačuje kritickým myšlením oproštěným od náboženské indoktrinace.“ Kromě toho je Raif také podporovatelem práv žen. Amnesty International považuje jeho uvěznění za nespravedlivé a nadále požaduje jeho okamžité a bezpodmínečné propuštění.

27.10.2017

Su Čchang-lan propuštěna!

Su Čchang-lan byla ve čtvrtek 26. 10 propuštěna z detenčního zařízení, kde byla tři roky držena.

31.10.2017

4 roky za protest. Teď je volný. I díky Amnesty

Další úspěch Amnesty kampaně za nespravedlivě vězněného mladíka.

9.11.2017

INFO.CZ: Britské zbraně v rukou Saúdů páchají zvěrstva v Jemenu. Obchod se za dva roky zvýšil o 500 %

V článku se mimo jiné píše: "Kritikou nešetří ani Polly Trustcottová z Amnesty International. „Tato čísla jsou další připomínkou toho, jak se vláda Spojeného království zřejmě víc zajímá o konečný součet financí za prodej v oblasti zbrojního průmyslu, než o potřebu chránit civilní obyvatelstvo,“ říká analytička zahraničních vztahů z britské pobočky Amnesty Internetional."

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.