Už dva roky ve vězení - nespravedlivě!

17. června 2014 to budou přesně dva roky, které Raif Badawi strávil za mřížemi kvůli svému poklidnému aktivismu na internetu. Sedmiletý trest mu by zvýšen na deset a 600 ran bičem na rovných 1000. Kromě toho musí zaplatit milion saúdských riyalů (asi 266.630 amerických dolarů). Na deset let mu také bylo zakázáno cestovat a vystupovat v médiích. Raif Badawi ještě čeká na svůj poslední rozsudek. Jeho právník, Waleed Abu al-Khair, je rovněž ve vězení. Hrozí mu obvinění za jeho poklidný aktivismus. Raif Badawi byl obviněn z „odpadlictví od víry“, zločinem, který je možno v Saúdské Arábii uložit trest smrti. Ve vězení v Brimanu je držen od 17. června 2012. Raif sám popsal stránku, kterou vytvořil, následovně: „Saúdská Liberální síť je liberální fórum, které se vyznačuje kritickým myšlením oproštěným od náboženské indoktrinace.“ Kromě toho je Raif také podporovatelem práv žen. Amnesty International považuje jeho uvěznění za nespravedlivé a nadále požaduje jeho okamžité a bezpodmínečné propuštění.

27.1.2019

Taši Wangčuk je už tři roky nespravedlivě ve vězení

Tři roky už sedí nespravedlivě ve vězení Taši Wangčuk. A zločin? Veřejně hájil právo Tibeťanů učit se tibetštinu.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný