Členové COFADEH čelí sledování a surovým útokům

Členové Výboru příbuzných zadržených a zmizelých v Hondurasu (COFADEH) si v posledních týdnech stěžovali na několik případů, kdy byli sledováni nebo napadeni. Poblíž vchodu do jejich kanceláře údajně každé ráno v době, kdy zaměstananci chodí do práce, vídají červené auto s tónovanými skly. 29. května okolo désáté hodiny ráno spatřili neznámého muže, jak si fotí budovu, ve které se kancelář nachází. Na konci května pak zahlédli nedaleko kanceláře dalšího muže držícího v ruce zbraň. 4. června byla jedna z členek COFADEH na dvě hodiny unesena poté, co se v jednom z hotelů v Tegucigalpe zúčastnila události spojené s nuceným přesídlením. Když žena nastoupila do sdíleného taxíku, dvě ženy a jeden muž ji surově uhodili zbraní do obličeje, bodali jí nohy, krk a ruce tužkou a snažili se ji uškrtit kabelem. Žena byla okradena a po dvou hodinách propuštěna. O několik dní později byla ta samá žena přepadena na ulici poblíž kanceláře COFADEH.

25.6.2018

Polsko: Pokojní demonstranti vzdorují stupňujícím se útokům na svobodu shromažďování

Navzdory eskalujícím zásahům proti pokojnému protestování lidé v Polsku nadále vycházejí do ulic a statečně demonstrují proti zneužívání svých práv.

14.4.2018

Lidé na prodej: V Libyi jsou migranti prodáváni jako otroci

Video CNN ukazuje nedávný vývoj uprchlické krize v Libyi, kde jsou tisíce migrantů a uprchlíků drženi v detenčních zařízeních. Zažívají mučení, sexuální zneužívání a jsou dokonce prodáváni na trhu s otroky. Z lidských dražeb se stal velký byznys, do kterého se zapojují pašeráci lidí, ale i členové milic a další skupiny.

7.3.2018

Zamítnutý azyl čínských křesťanů v ČR: po návratu do Číny jim hrozí zatčení i mučení

Amnesty upozorňuje, že Číňané, kteří žádají v zahraničí o azyl, jsou po návratu do Číny ve velkém ohrožení.

6.12.2017

Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z