Členové COFADEH čelí sledování a surovým útokům

Členové Výboru příbuzných zadržených a zmizelých v Hondurasu (COFADEH) si v posledních týdnech stěžovali na několik případů, kdy byli sledováni nebo napadeni. Poblíž vchodu do jejich kanceláře údajně každé ráno v době, kdy zaměstananci chodí do práce, vídají červené auto s tónovanými skly. 29. května okolo désáté hodiny ráno spatřili neznámého muže, jak si fotí budovu, ve které se kancelář nachází. Na konci května pak zahlédli nedaleko kanceláře dalšího muže držícího v ruce zbraň. 4. června byla jedna z členek COFADEH na dvě hodiny unesena poté, co se v jednom z hotelů v Tegucigalpe zúčastnila události spojené s nuceným přesídlením. Když žena nastoupila do sdíleného taxíku, dvě ženy a jeden muž ji surově uhodili zbraní do obličeje, bodali jí nohy, krk a ruce tužkou a snažili se ji uškrtit kabelem. Žena byla okradena a po dvou hodinách propuštěna. O několik dní později byla ta samá žena přepadena na ulici poblíž kanceláře COFADEH.

21.2.2019

Malawi zažívá opětovný vzestup útoků proti osobám s albinismem

Od prosince 2018 došlo už ke dvěma smrtelným útokům a třem únosům.

25.10.2018

Rohingové v Barmě stále čelí diskriminaci a dál utíkají do Bangladéše

Stovky Rohingů stále utíkají do Bangladéše, ti, co zůstali, čelí diskriminaci a porušování základních práv.

7.3.2018

Zamítnutý azyl čínských křesťanů v ČR: po návratu do Číny jim hrozí zatčení i mučení

Amnesty upozorňuje, že Číňané, kteří žádají v zahraničí o azyl, jsou po návratu do Číny ve velkém ohrožení.

26.4.2018

Represe proti disentu mají nevyhnutelně neblahý dopad na svobodu projevu

Právnička a obhájkyně lidských práv Eren Keskin, který čelí až 140 různým obviněním za své nenásilné aktivity uvedla: „Snažím se, abych i přes všechna obvinění dál vyjadřovala své názory svobodně, ale jsem si také vědoma, že dvakrát přemýšlím, než něco řeknu nebo napíšu."