Moskevský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstí

  Článek

Moskevský městský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstíuvězněných po politicky motivovaném soudním řízení. Andrej Barabanov, Jaroslav Bělousov, Sergej Krivov, Děnis Luckevič, Alexej Polichovič, Artjom Savjolov a Štepan Zimin, obviněni z „masových nepokojů“ a z použití násilí proti státním úředníkům, dostali za účast na protestu nepodmíněný trest vězení, Alexandra Duchaninová podmíněný trest. Soud 20. června sice zmírnil tresty pro Sergeje Krivovova a Jaroslava Belousova, ostatní rozsudky ale zůstaly nezměněné. Před tím, než byli protestující odsouzeni, strávili ve vězení již rok a půl ve vazbě. Amnesty International považuje šest z nich za vězně svědomí.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2206 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...