Evropská unie důrazně odsuzuje zabíjení nevinných civilistů ve Středoafrické republice

Amnesty International Česká republika obdržela odpověď, kterou napsala Erminia Notarangelová v zastoupení za Vysokou představitelku Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, baronku Catherine Ashtonovou. Dopis uznává vážné porušování lidských práv, které se ve Středoafrické republice odehrává. "Evropská unie důrazně odsuzuje zabíjení zaměřené na civilisty na základě náboženství nebo etnicity. Jsme znepokojeni především zranitelností menšin, které jsou čím dál více obětmi střetů." Dopis také zdůrazňuje způsoby, kterými EU přispívá ke zlepšení situace ve Středoafrické republice. Mezi nimi je poskytování humanitární podpory a úsilí vynaložená na mezinárodním poli. "EU také hraje podstatnou roli ve zprostředkovávání mezinárodní konzultace mezi klíčovými partnery, kterými jsou například OSN, USA, Francie, ECCAS a Africká unie." Dopis avšak neodpovídá přímo na výzvu k okamžitému nasazení jednotek mírových sil na ochranu civilistů ve Středoafrické republice. Namísto toho zmiňuje africkou Mírovou a bezpečnostní radu jako alternativu.

18.11.2019

Evropská unie odsuzuje násilí v Hongkongu

„Jakékoliv násilí nelze přijmout. Zákroky policie a úřadů musí odpovídat základním lidským právům.“

25.6.2019

Evropský soud odmítl polský zákon, který nutí soudce Nejvyššího soudu odejít do důchodu

Soudní dvůr Evropské unie (SDEU) rozhodl, že zákon Polska o Nejvyšším soudu porušuje právo EU.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

14.6.2019

Súdán: Smrt demonstrantů si žádá okamžité prošetření

Příkaz rozehnat poklidné protesty stál život stovku lidí!